Exact tien jaar na de absolute nachtmerrie van Wenger

Reacties

Het is vandaag (vrijdag) precies tien jaar geleden dat de duizendste wedstrijd van Arsène Wenger omsloeg in een complete nachtmerrie. Wat een feestduel had moeten worden, eindigde in een 6-0 (!) nederlaag op bezoek bij The Blues. Mede daardoor werd zijn toch al moeizame relatie met José Mourinho behoorlijk vertroebeld.

Exact tien jaar na de absolute nachtmerrie van Wenger
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
6 - 0
Arsenal
Arsenal
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Samuel Eto'o en daarna André Schürrle zorgden al binnen zeven minuten voor een behoorlijke domper in het jubileumduel van Wenger, die boos een fles water in de dug-out smeet. Uiteindelijk maakte Chelsea zes goals, waarbij ook Mohamed Salah twee doelpunten voor zijn rekening nam. Kieran Gibbs pakte al na een kwartier een directe rode kaart, al was er sprake van een persoonsverwisseling (het was Alex Oxlade-Chamberlain die hands maakte).

Wenger kreeg in aanloop naar de ontmoeting van alle kanten loftuitingen, maar hield wrange gevoelens over aan de wedstrijd. 'Dit is een litteken in je hart, dat je nooit meer vergeet', sprak de teleurgestelde Fransman na de afstraffing. Het deed extra pijn omdat Mourinho ook al de 500ste wedstrijd van Wenger winnend afsloot en het in 2014 de elfde ontmoeting was tussen beide coaches, waarin de Fransman nog niet een keer had kunnen winnen.

Goed kwam het uiteindelijk nooit meer tussen beide coaches. Wenger moest uiteindelijk tot de veertiende ontmoeting met Mourinho wachten, voordat hij de Portugees wist te verslaan. Dat gebeurde in het Community Shield van 2015. Van de negentien ontmoetingen in totaal tussen beide coaches won Wenger er uiteindelijk maar twee.

Extra pijnlijk was dat het verschil in de Premier League tussen nummer vier Arsenal en nummer drie Chelsea uiteindelijk precies drie punten bedroeg, met een verschil van vijf goals in het voordeel van The Blues. Als Wenger duizendste duel anders was verlopen, had de eindstand in Engeland er ook anders uitgezien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2013/2014

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
102-37
+65
86
2
Liverpool
38
26
6
6
101-50
+51
84
3
Chelsea
38
25
7
6
71-27
+44
82
4
Arsenal
38
24
7
7
68-41
+27
79
* Actueel tot en met 13 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer A. Wenger
Meer over A. Wenger
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.