Wenger verdedigt nieuwe opzet van WK voor clubs

Reacties

Als manager van Arsenal uitte Arsène Wenger regelmatig kritiek op de overvolle speelkalender in de voetballerij, maar de uitbreiding van het voetbalpakket via het vernieuwde WK voor clubs juicht hij toe. De Fransman denkt dat dit een positieve impact kan hebben op de deelnemende clubs.

Wenger verdedigt nieuwe opzet van WK voor clubs
© Pro Shots

Vanaf 2025 gaat het vernieuwde WK voor clubs in, het toernooi zal dan om de vier jaar worden gehouden met 32 deelnemers verdeeld over acht poules. Dit betekent opnieuw een uitbreiding van het aantal wedstrijden. Waar het huidige WK voor clubs voor de Champions League-winnaar nog hooguit twee extra duels betekende (halve finale en finale), komen er voor de winnaar nu maximaal zeven wedstrijden bij.

Wenger verdedigt de stap die de FIFA heeft genomen. 'Het is waar dat de voetbalkalender vol zit, maar dit toernooi wordt om de vier jaar georganiseerd. Daarnaast is het welzijn van spelers de afgelopen twintig jaar aanzienlijk verbeterd als het gaat om blessurepreventie, herstellen, voeding en de vooruitgang op medisch gebied.'

De oud-coach richt zich daarom met name op de positieve impact. 'Clubs overal ter wereld zullen over meer middelen beschikken om zich te ontwikkelen. Het is belangrijk dat over de hele wereld clubs de kans krijgen om vooruitgang te boeken. Dit WK voor clubs zal mogelijkheden bieden aan spelers over de hele wereld om op het hoogste niveau te spelen. Ik denk dat de fans ook hoge verwachtingen hebben.'

Omdat de FIFA ook bekendmaakte hoe het deelnemersveld wordt gevormd, is al duidelijk dat de kans klein is dat er een Nederlandse club meedoet aan de eerste, vernieuwde editie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.