Meedogenloze Mourinho in Manchester: Schweinsteiger deelt anekdote

Reacties

Bastian Schweinsteiger (39) heeft in zijn tijd bij Manchester United ervaren hoe hard de manager José Mourinho kan zijn. The Special One zette de Duitse middenvelder nota bene op zijn verjaardag uit de selectie van The Red Devils.

Meedogenloze Mourinho in Manchester: Schweinsteiger deelt anekdote
© Pro Shots

Schweinsteiger werd in 2015 door Louis van Gaal naar Manchester gehaald, maar werd na het vertrek van de Nederlandse coach al snel persona non grata onder opvolger Mourinho. De Portugees haalde onder anderen Paul Pogba binnen, dus toen Schweinsteiger na het EK 2016 – waarop hij nog zes duels in actie kwam namens Duitsland – terugkeerde bij Manchester United, werd hem toegang tot de kleedkamer ontzegd.

'De eerste dag na mijn terugkeer van het EK trainde ik met Zlatan Ibrahimovic. Dat was geweldig', blikt Schweini terug bij The Overlap. 'Maar de volgende dag op mijn verjaardag kwam voetbaldirecteur John Murtough op Carrington naar me toe en zei dat ik de kleedkamer niet in mocht, dat had Mourinho gezegd.'

Murtough bracht Schweinsteiger zijn persoonlijke spullen en de Duitser trainde vervolgens met het Onder 16-team mee van de Engelsen. Hij zou in het restant van dat seizoen nog slechts vier duels spelen, allen in de (inter)nationale bekercompetities, om in de winterstop naar MLS-club Chicago Fire te verkassen.

‘Ik was erg verdrietig omdat United de tweede club van mijn hart was’, doelde Schweinsteiger op Bayern München, waar hij tot dat moment zijn hele loopbaan had gespeeld. Vlak voor zijn vertrek naar Amerika kreeg hij alsnog zijn excuses aangeboden door Mourinho.

'Ik vroeg of ik naar Amerika mocht gaan. Hij verontschuldigde zich voor de manier waarop hij mij in het begin had behandeld. Hij moest mij daarom wel laten gaan, omdat hij niet nog een keer iets tegen mij kon doen', aldus Schweinsteiger, die zich als speler van United altijd netjes opstelde – ook in de media. 'Ik ben niet een persoon die snel naar de media rent. Het was belangrijker voor mij om me op het voetbal te concentreren en me te gedragen zoals ik deed.'

Spelersprofiel

B. Schweinsteiger


Geboortedatum:
1 augustus 1984
Leeftijd:
39
Geboorteplaats:
Kolbermoor
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,83 m
Gewicht:
79 kg
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer José Mourinho
Meer over José Mourinho
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.