Mourinho in tranen na bereiken finale: 'Voor ons is dit de Champions League'

Reacties

José Mourinho kon zijn tranen donderdag niet bedwingen na het laatste fluitsignaal tegen Leicester City. De flamboyante trainer was zichtbaar geraakt nadat hij met AS Roma de finale van de Conference League had bereikt. Daarin is Feyenoord de tegenstander.

Mourinho in tranen na bereiken finale: 'Voor ons is dit de Champions League'
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 0
Leicester City
Leicester City

Roma speelde vorige week met 1-1 gelijk in Leicester en maakte de klus in eigen huis af. Tammy Abraham maakte in Stadio Olimpico het enige doelpunt van de wedstrijd (1-0) en dat liet Mourinho niet onberoerd. 'Als je in Rome werkt, in Rome woont en Rome ademt, dan adem je deze club. Omdat het de echte club van de stad is', zei de Portugees voor de camera van BT Sport.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op het palmares van Mourinho prijken al een Champions League en een Europa League. Daar kan later deze maand de Conference League bij komen. 'Ik voelde vanaf de eerste dag hoe groot dit is', doelt de 59-jarige oefenmeester op de eerste Europese finale voor Roma sinds 1991. 'De geschiedenis strookt niet met de sociale kracht van deze club.'

'Daarom ben ik erg emotioneel', vervolgde Mourinho. 'Natuurlijk heb ik grotere momenten beleefd dan dit. Maar ik voel niet voor mezelf, ik voel voor de mensen en mijn spelers. Gisteren zagen we een geweldige halve finale in de Champions League, maar dat is niet ons niveau (Real Madrid - Manchester City, red.). Voor ons is het geweldig om een Europese finale te bereiken. Voor ons is dit de Champions League.'

Finale tegen Feyenoord
Roma neemt het woensdag 25 mei in de finale op tegen Feyenoord. De Rotterdammers hielden Olympique Marseille op een doelpuntloos gelijkspel en gaan zich opmaken voor de tweede Europese finale in twintig jaar tijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Meer Leicester City
Meer over Leicester City
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Meer T. Abraham
Meer over T. Abraham
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.