Roma en Milan zorgen voor enorm spektakel in blessuretijd

De topper tussen AS Roma en AC Milan heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. De spanning in de Serie A om de Champions League-tickets neemt daardoor alleen maar toe.

AS Roma
AS Roma
1 - 1
AC Milan
AC Milan

Voorafgaand aan de wedstrijd in Stadio Olimpico stonden beide clubs op 56 punten, ook het doelsaldo was gelijk. Op basis van het aantal doelpunten voor stond AC Milan na 31 wedstrijden vierde in de Serie A en AS Roma vijfde. Het verschil tussen beide ploegen was dus minimaal en dat was ook op het veld te zien. Al leek zowel Roma als Milan vooral niet te willen verliezen.

Rick Karsdorp en Georginio Wijnaldum ontbraken aan de kant van de thuisclub, waar ook Paulo Dybala nog niet helemaal okselfris was. Na een kwartier kreeg Roma de volgende teleurstelling te verwerken, want Marash Kumbulla moest ook geblesseerd van het veld. Na een lompe actie kreeg Nemanja Matic in de 24ste minuut een gele kaart, waardoor hij tegen een schorsing aanliep.

Elf minuten voor rust was Lorenzo Pellegrini dicht bij een treffer, maar zijn ploeggenoot Tammy Abraham kreeg de bal tegen zich aangeschoten. Namens de bezoekers zorgde Fikayo Tomori voor het grootste gevaar in de eerste helft. Halverwege moest de verdediger zich overigens met een blessure laten vervangen. Ook in de tweede helft waren er weinig kansen voor beide ploegen, waardoor de wedstrijd lang leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel.

Diep in de extra speeltijd werd er echter alsnog gescoord. Abraham maakte zijn ongelukkige actie van de eerste helft goed door koel af te ronden alleen voor doelman Mike Maignan. AS Roma leek daardoor de vierde plaats over te nemen van AC Milan, maar in de 97ste minuut werd het nog 1-1. Alexis Saelemaekers werkte bij de tweede paal een voorzet van Rafael Leão binnen, waardoor beide clubs op gelijke hoogte blijven staan. Internazionale kan zondag ook op 57 punten komen als het thuis wint van nummer twee Lazio.