Feyenoord treft Roma in finale dankzij goudhaantje Abraham

AS Roma is de tegenstander van Feyenoord in de finale van de Conference League. Tammy Abraham was de gevierde man tijdens het thuisduel met Leicester City.

AS Roma
AS Roma
1 - 0
Leicester City

In het King Power Stadium was de heenwedstrijd vorige week in 1-1 geëindigd. Een eigen doelpunt van Gianluca Mancini zorgde ervoor dat de openingstreffer van Lorenzo Pellegrini werd weggepoetst. Ook in Stadio Olimpico liet Pellegrini zich zien; na vijf minuten zorgde hij uit een vrije trap voor het eerste gevaar. Met veel moeite slaagde doelman Kasper Schmeichel erin de bal uit het doel te houden.

Het bleek slechts uitstel van executie, want vier minuten later was het alsnog raak. Uit een hoekschop van Pellegrini kopte Abraham hard binnen. Het was al het negende doelpunt van de spits in de Conference League, waarmee hij topscorer Cyriel Dessers in de nek hijgt. Abraham is dit seizoen de meest trefzekere Engelsman. De openingstreffer tegen Leicester City was al zijn 25ste in alle competities.

Roma was in de eerste helft heer en meester, kreeg ook nog mogelijkheden via Pellegrini en Nicolò Zaniolo, maar de bezoekers hielden de schade beperkt. Ook na rust was de ploeg van trainer José Mourinho de bovenliggende partij en echt dicht bij de gelijkmaker kwam Leicester niet. De beste mogelijkheid was voor Roma. Nicola Zalewski slaagde er echter niet in Schmeichel te passeren. Het bleef daardoor bij het doelpunt van Abraham.

Door de overwinning plaatst AS Roma zich voor de finale in Tirana, waar Feyenoord de tegenstander is. Beide clubs kwamen elkaar twee keer eerder tegen in Europees verband. Dat was in het seizoen 2014/15 in de Europa League. In de Italiaanse hoofdstad eindigde de heenwedstrijd in 1-1, de return in De Kuip werd door de bezoekers met 1-2 gewonnen. AS Roma won nog nooit een Europese hoofdprijs. Wel legde het in 1961 beslag op de Jaarbeursstedenbeker.

Aan de kant van AS Roma speelde Rick Karsdorp de hele wedstrijd. Op 25 mei is het voor de rechtsback een weerzien met de club waar hij werd opgeleid en in het seizoen 2019/20 op huurbasis speelde.