Real Madrid slaat Manchester City met onvoorstelbare comeback knock-out

Reacties

Real Madrid heeft zich woensdag dankzij een heroïsche comeback tegen Manchester City geplaatst voor de finale van de Champions League. De kampioen van Spanje stond vlak voor tijd nog aan de rand van de afgrond, maar sleepte dankzij twee late goals van invaller Rodrygo een verlenging uit het vuur. Daarin groeide Karim Benzema uit tot de matchwinner.

Real Madrid slaat Manchester City met onvoorstelbare comeback knock-out
Real Madrid
Real Madrid
nv
3 - 1
Manchester City
Manchester City

City en Real maakten er vorige week in het Etihad Stadium een waar voetbalfeest van, met liefst zeven doelpunten (4-3), en de neutrale toeschouwers konden alleen maar hopen dat de return net zo'n spektakelstuk zou worden. Dat wérd het ook, zij het op een iets andere manier. In het Estadio Santiago Bernabéu zat het venijn na een moeizame aanloop in de staart.

De eerste helft leverde maar weinig opwinding op. Na rust werd het direct leuker, met een enorme kans voor Vinícius Júnior op de openingstreffer. De Braziliaan raakte de bal echter verkeerd en liet de City-defensie, zonder Nathan Aké, met de schrik vrijkomen. Dat laatste gebeurde ook toen Luka Modric de bal in het strafschopgebied niet goed aannam en een schot van Vinícius werd geblokt.

City werd even aan het wankelen gebracht, maar herpakte zich snel weer en nam een ruim kwartier voor tijd de leiding. Invaller Ilkay Gündogan bediende met een slim passje Bernardo Silva, die op zijn beurt Riyad Mahrez vond. De vleugelaanvaller schoot in de korte hoek hard raak. Hierna kreeg invaller Jack Grealish een enorme kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar hij faalde.

Dat bleek uiteindelijk een misser met zeer vervelende gevolgen voor City. Kort voor het verstrijken van de reguliere speeltijd kwam Real op gelijke hoogte, toen invaller Rodrygo op aangeven van Benzema binnentikte. Voor de gasten leek er nog niet veel aan de hand, aangezien de wedstrijd al bijna voorbij was, maar negentig seconden na de 1-1 scoorde Rodrygo nog eens, deze keer met het hoofd. Daarmee zorgde hij ervoor dat de Champions League-kraker een verlenging kreeg.

In deze extra speeltijd kreeg City al snel een volgende dreun te verwerken. Benzema verdiende een strafschop toen hij na licht contact met Rúben Dias naar de grond ging en schoot vanaf elf meter zelf raak: 3-1. Thibaut Courtois zat City hierna met geweldig keeperswerk dwars in de jacht op een gelijkmaker en dus liep de ploeg van Pep Guardiola een lang zeker lijkende plek in de Champions League-finale mis. De eindstrijd in het Stade de France gaat op 28 mei tussen Real en Liverpool.


de doelpunten in beeld

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.