Mooie woorden Van Bommel voor Alderweireld: 'Straalt wel klasse uit'

Reacties

Mark van Bommel ziet dat Toby Alderweireld een positieve invloed heeft op Antwerp FC. De 33-jarige verdediger maakte vrijdagavond zijn tweede doelpunt sinds zijn terugkeer in België, maar daar houdt het niet op.

Mooie woorden Van Bommel voor Alderweireld: 'Straalt wel klasse uit'
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
2 - 1
RFC Seraing
RFC Seraing

Antwerp boekte in het thuisduel met Seraing FC zijn negende overwinning op rij in de Belgische competitie. Hoewel het spel vooral na rust te wensen overliet, was Van Bommel lovend over Alderweireld. De voormalig Ajacied opende in de negende minuut de score op aangeven van Calvin Stengs, nadat hij vorige week ook al trefzeker was tegen Cercle Brugge.

Van Bommel kijkt er niet van op dat Alderweireld ook zijn aanvallende bijdrage levert. 'Toby is in staat om er vijf of zes te maken als centrale verdediger, buiten zijn verdedigende kwaliteiten. Hij geeft ook rust aan het team, dat zie je ook. Iedereen trekt zich op aan hem. Hij straalt het ook uit. De manier waarop hij voetbalt, dat straalt wel klasse uit.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Verder was Van Bommel natuurlijk tevreden met het resultaat en de perfecte score na negen speelronden. 'Dat is niet meer dan normaal, lijkt mij', zei de trainer op zijn persconferentie. 'De eerste helft hebben we het heel goed gedaan, dat was een van de betere helften die we gespeeld hebben. We hebben de bal laten lopen, een paar uitstekende aanvallen, variatie in ons spel.'

Antwerp liet echter na de wedstrijd in het slot te gooien, omdat het enkele kansen op de derde treffer onbenut liet. Daardoor werd het nog spannend toen Antoine Bernier vlak voor rust iets terugdeed namens Seraing. 'Bij ons sloeg toen de twijfel toe. We waren het heel even kwijt', zag Van Bommel, die ook niet tevreden was met het spel in de tweede helft.

'We moeten het volwassener uitspelen. Maar er staat wel weer een elftal dat er alles aan doet om te winnen. En dat doen ze al week na week na week. Dat stralen ze ook uit. Ik denk dat niemand maandagochtend meer weet wat er gebeurd is. En dan staat er wel 2-1 op het bord en dat betekent 27 punten. Daar ben ik best wel content mee', sloot de coach af.

Pro League

Stand Pro League 2022/2023

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Genk
34
23
6
5
78-37
+41
75
2
Union Sint-Gillis
34
23
6
5
70-41
+29
75
3
Antwerp
34
22
6
6
59-26
+33
72
4
Club Brugge
34
16
11
7
61-36
+25
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Antwerp FC
Meer over Antwerp FC
Meer T. Alderweireld
Meer over T. Alderweireld
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.