Alderweireld belooft Gouden Schoen te vereeuwigen

Reacties

Met overmacht werd Toby Alderweireld donderdagavond bekroond met de Gouden Schoen, de prijs voor de beste voetballer van het voorbije kalenderjaar op de Belgische velden. Alderweireld kreeg 647 punten, meer dan de nummers twee en drie samen (Cameron Puertas en Mohamed Amoura, beiden Union Saint-Gilloise).

Alderweireld belooft Gouden Schoen te vereeuwigen
© Pro Shots

Het is de beloning voor een jubeljaar van Alderwereirelds club, Antwerp. De rood-witten wonnen Den Dubbel, de landstitel werd bezegeld door Alderweireld, die in de blessuretijd van de laatste wedstrijd met een verschroeiende uithaal de beslissing bracht. Behalve hij vielen ook zijn collega's Mark van Bommel, Arthur Vermeeren en Jean Butez in de prijzen (respectievelijk beste trainer, grootste talent en beste keeper).

Alderweireld reageerde na afloop op een persconferentie. 'Je wordt tot de grote favoriet gebombardeerd, maar dan wordt het net moeilijker. Iedereen verwacht dat je wint en daardoor zou de teleurstelling enorm zijn geweest als het niet was gelukt. De spanning was de voorbije weken serieus aan het oplopen, al was ik vandaag opvallend rustig, omdat iedereen die ik liefheb hier aanwezig was: m’n vrouw, m’n broers, m’n ouders, m’n ploegmaats, noem maar op. Ik wil al die mensen ook bedanken. Zonder hen had ik dit niet kunnen bereiken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Of het alleen aan het beroemde doelpunt ligt dat hij deze trofee heeft gekregen? Alderweireld denkt van niet. 'Goh, ik denk dat ik toch meer heb gedaan dan die goal. Als ploeg hadden we de beste verdediging en wonnen we alle prijzen. Ik ben dan ook blij dat iedereen hier de prijs pakte waarvoor hij genomineerd was. Het is een fantastische avond voor de hele club.'

En: ja, er komt een tatoeage van deze prijs, zo beloofde de kapitein van The Great Old. 'Die gaat er zeker komen, want dit is toch een heel speciaal moment', beloofde Alderweireld desgevraagd. Antwerp, dat in het jaar van zijn titelverdediging vooralsnog zwaar teleurstelt, hervat zondag de competitie in eigen huis tegen Charleroi.

VI was erbij in de week dat Antwerp kampioen werd. Lees hier de reportage van toen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Antwerp FC
Meer over Antwerp FC
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer T. Alderweireld
Meer over T. Alderweireld
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.