Uitglijder Alderweireld komt Van Bommel en Antwerp duur te staan

Reacties

Antwerp FC heeft zaterdagavond een nederlaag geslikt tegen nummer acht KV Mechelen. Bij de ploeg van Mark van Bommel werd Toby Alderweireld de schlemiel vanwege een glijpartij.

Uitglijder Alderweireld komt Van Bommel en Antwerp duur te staan
Antwerp
Antwerp
0 - 1
Mechelen
Mechelen

Bij Antwerp FC stonden er drie Nederlanders in de basis. Owen Wijndal stond op linksback, Vincent Janssen was de spits en Jurgen Ekkelenkamp stond in zijn rug. Verder verschenen ook ex-Ajacied Alderweireld en voormalig speler van SC Heerenveen Chidera Ejuke aan de aftrap. Gyrano Kerk moest zich tevredenstellen met een plek op de reservebank.

Na een mindere eerste seizoenshelft, leek de regerend kampioen van België er in 2024 wat beter in te komen. In zeven wedstrijden won het vijf keer en verloor het er slechts één. Tegen Mechelen ging het echter weer moeizaam. Het beste van het spel was wel voor de thuisploeg, net als de grootste kansen, maar voor het doel miste Antwerp scherpte.

Bijvoorbeeld net voor rust, toen Antwerp een strafschop toegekend kreeg van scheidsrechter Wesli De Cremer. Alderweireld ging achter de bal staan, nam een aanloop, maar gleed op het moment suprême weg en schoot daardoor naast. In de tweede helft kwamen de bezoekers wel tot scoren. Kerim Mrabti maakte de 0-1 op aangeven van Islam Slimani.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lukte Antwerp niet meer om een nederlaag te voorkomen, waardoor het Genk ziet naderen op de ranglijst. Antwerp staat op dit moment op de vierde plek in België. Daarnaast krijgt Club Brugge zondag de kans om afstand te nemen in de derby tegen Cercle Brugge.

Pro League

Stand Pro League 2023/2024

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Union Sint-Gillis
30
21
7
2
63-31
+32
70
2
Anderlecht
30
18
9
3
58-30
+28
63
3
Antwerp
30
14
10
6
55-27
+28
52
4
Club Brugge
30
14
9
7
62-29
+33
51
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.