Van Bommel trots: 'Echt uitzonderlijk en historisch'

Reacties

Antwerp FC ontpopt zich steeds meer tot de grootste concurrent voor Club Brugge, dat vooraf als dé titelkandidaat was bestempeld. De trotse trainer Mark van Bommel waakt voor te groot optimisme.

Van Bommel trots: 'Echt uitzonderlijk en historisch'
© Pro Shots
Cercle Brugge
Cercle Brugge
0 - 2
Antwerp
Antwerp

Antwerp FC heeft zondag met de zege op Cercle Brugge het stokoude clubrecord uit de boeken geschoten. Het Belgische record van Club Brugge – in 2000 gestart met veertien overwinningen – is vooralsnog een vergezicht. 'Maar het team van Mark van Bommel, die de Hollandse School van dominant voetbal aan zich laat voorbijgaan, ontpopt zich wel steeds meer tot de grootste uitdager van Club Brugge voor de titel', concludeert Het Nieuwsblad.

'De Koele Kikkers van De Bosuil', zoals de Antwerpse equipe wordt genoemd, dankten hun succes tegen Cercle Brugge ook aan Toby Alderwerield. De ervaren verdediger nam met Vincent Janssen de productie van The Great Old voor zijn rekening. Voor hem was het een speciale goal. 'Het werd tijd, hé, voor die eerste goal. Het was een speciaal gevoel en een zekere ontlading', aldus Alderweireld, die waakte voor euforie. 'We moeten nu ook niet de polonaise gaan lopen.'

Ook Van Bommel plaatst bij de vreugde over het record een winstwaarschuwing. 'Acht zeges is echt uitzonderlijk en historisch. Misschien moeten we opnieuw negentig jaar wachten voor we opnieuw zo'n reeks kunnen neerzetten. Dat zo'n start geen garantie is voor een succesvol vervolg weet ik maar al te goed', refereerde hij aan zijn eigen ervaring. Bij VfL Wolfsburg moest hij ondanks een voortvarende start alsnog snel plaatsmaken.

Van Bommel weet ook dat het spel voor verbetering vatbaar is. 'Het voetbal was niet top. We moeten het beter uitspelen. Die eerste goal was mooi en op die tweede, daar trainen we vaak op. Hoe die jongens werken... zo hoort het. Ze doen het elke week en elke wedstrijd. Voor een trainer is dat toch heel mooi om te zien. We breken het record uit 1930/31. Ik denk dat dat wel een aardige prestatie is. De manier waarop, kan altijd beter. Maar we mogen wel trots zijn op dit elftal.'

Pro League

Stand Pro League 2022/2023

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Genk
34
23
6
5
78-37
+41
75
2
Union Sint-Gillis
34
23
6
5
70-41
+29
75
3
Antwerp
34
22
6
6
59-26
+33
72
4
Club Brugge
34
16
11
7
61-36
+25
59
5
Gent
34
16
8
10
64-38
+26
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.