Bitter einde in België voor Van Bommel dreigt na volgende dreun

Reacties

Mark van Bommel dreigt met Antwerp FC voor het eerst sinds zes jaar naast Europees voetbal te grijpen. Daags na de verloren bekerfinale ging de formatie van de scheidend coach ook onderuit tegen concurrent Cercle Brugge.

Bitter einde in België voor Van Bommel dreigt na volgende dreun
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
1 - 2
Cercle Brugge
Cercle Brugge

Antwerp kwam in 2019 voor het eerst in de huidige reeks Europa in, toen het in de play-offs van de Europa League na een sensationeel duel uitgeschakeld werd door AZ. Sindsdien was het elk seizoen vertegenwoordigd in Europa en afgelopen jaar na de titel en bekerwinst zelfs in de Champions League.

Maar dit seizoen gaat beduidend minder voor Van Bommel, die na dit seizoen na twee jaar vertrekt. In de kampioenspoule werd al snel duidelijk dat een scenario zoals vorig seizoen met een titel niet inzat, maar met slechts een overwinning tot dusver in de play-offs, is zelfs Europees voetbal er niet inzat.

Hoewel de enige driepunter tegen Cercle Brugge was en er bij een zege nog zeker perspectief was op de vierde plek, die mogelijk recht geeft op tweede voorronde van de Conference League, ging het zondagavond opnieuw mis.

Zonder de geschorste Vincent Janssen stond het halverwege al 0-2 voor de gasten, dankzij goals van Félix Lemaréchal en Kevin Denkey – die profiteerde van een enorme fout van Jelle Bataille, die door Van Bommel halverwege werd vervangen door Owen Wijndal. Via Gyrano Kerk, die de bal gelukkig voor zijn voeten kreeg en raak schoot, kwam er nog wel een aansluitingstreffer maar verder kwam Antwerp ondanks een grote kans voor diezelfde Kerk niet meer. 

Met nog twee duels te spelen kan Antwerp in theorie nog de vierde plaats bemachtigen, maar na deze volgende tik lijkt dat scenario niet realitisch meer. Voor Van Bommel wacht er na twee mooie jaren wel een heel bitter einde in België zonder Europees voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Meer M. van Bommel
Meer over M. van Bommel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.