Miranda kopt Brazilië in Superclásico langs Tagliafico

De vijfde editie van de Superclásico de las Américas is geëindigd in een nipte overwinning voor Brazilië. Miranda was de matchwinner in Saoedi-Arabië.

Argentinië
Argentinië
0 - 1
Brazilië
Brazilië

Argentinië moest het doen zonder Lionel Messi, die zich na het WK niet meer meldde bij de nationale ploeg. Verder speelden beide landen met zo ongeveer de beste elf. Aan de kant van Argentinië speelde Ajax-verdediger Nicolás Tagliafico zijn elfde interland.

De wedstrijd in Jeddah kwam nogal moeizaam op gang, beide landen maakten geen enorm gemotiveerde indruk. In de eerste helft was alleen Paulo Dybala gevaarlijk uit een vrije trap. Na rust probeerde Leandro Paredes het van afstand, terwijl aan de andere kant Arthur de beste kans kreeg. Uit een vrije trap volleerde hij knap, maar doelman Sergio Romero bracht redding.

Dat het niet zomaar een oefenwedstrijd was, bleek uit het aantal gele kaarten. Scheidsrechter Felix Brych deelde er liefst zeven uit, waarvan vijf aan Argentinië. In de extra speeltijd was invaller Richarlison dicht bij een treffer, maar opnieuw redde voormalig AZ-doelman Sergio Romero uitstekend. De wedstrijd leek te eindigen in 0-0, maar in de slotseconden kopte Miranda een hoekschop van Neymar binnen.

Brazilië won daardoor voor de vierde keer de Superclásico de las Américas, waar sinds 2011 om gespeeld wordt. De eerste drie edities waren al een prooi voor de Seleção, terwijl Argentinië vorig jaar won.