Neymar dirigeert Brazilië naar zege in opwarmertje voor kraker

Brazilië heeft in Riyad het oefenduel bij Saudi-Arabië in een nipte zege omgezet: 0-2. Een treffer van Gabriel Jesus bleek de aanzet voor de winst, die in de slotseconde een fraaier aangezicht kreeg door een doelpunt van Alex Sandro. Bij beide treffers was het voorwerk van Neymar.

Saoedi-Arabië
0 - 2
Brazilië
Brazilië

Jesus, die dit seizoen bij City maar weinig speeltijd krijgt, was in de eerste helft samen met Neymar (op de foto samen op archiefbeeld) het meest dreigend aan de kant van De Goddelijke Kanaries. Nadat eerst nog een treffer van de spits werd afgekeurd, mocht hij in de 44ste minuut wel juichen. Samen met Neymar ging hij op liefst zes tegenstanders af, maar een listig steekballetje van de PSG-superster zorgde ervoor dat Jesus eenvoudig binnen kon schuiven

Nog voor rust werd ook een goal van Philippe Coutinho afgekeurd. In de tweede helft waren er nog wel kansen, maar bleef het lang bij 0-1. Pas nadat scheidsrechter Danny Makkelie doelman Mohammed Al Owais van het veld had gestuurd, werd de marge verdubbeld. De Saudische goalie had invaller Richarlison met een handsbal net buiten zijn zestienmetergebied de doorgang belemmerd. In de 96ste minuut viel vervolgens de 0-2. Opnieuw was Neymar de aangever. Uit zijn scherp aangesneden corner kopte Alex Sandro de eindstand op het scorebord.

Brazilië gaat zich nu richten op het altijd beladen duel met Argentinië. Die kraker staat dinsdag op het menu. De Argentijnen wonnen donderdag ook al een oefenduel, Irak bleek een aantal maatjes te klein voor het Messi-loze Argentinië: 4-0.