Nieuwe generatie staat langzaam maar zeker op bij Argentinië

Reacties

Lionel Scaloni is ook na zijn derde wedstrijd als interim-bondscoach bij Argentinië nog ongeslagen. Het zwakke Irak werd donderdagavond in Riyad (Saoedi-Arabië) eenvoudig verslagen door de ploeg die het nog altijd zonder Lionel Messi moet doen.

Nieuwe generatie staat langzaam maar zeker op bij Argentinië
Irak
Irak
0 - 4
Argentinië
Argentinië

Hoe het zit met de interlandtoekomst van Messi blijft vooralsnog onduidelijk na het zo teleurstellend verlopen WK. De Barcelona-ster laat ook de duels in deze interlandperiode schieten. Argentinië bouwt ondertussen aan een nieuw elftal en een van de spelers die daarbij het vertrouwen krijgt is Lautaro Martínez. De 21-jarige spits van Internazionale liet zich tegen Irak positief zien bij zijn tweede interland.

Martínez opende in de achttiende minuut de score door goed richting de eerste paal te bewegen en raak te koppen uit een voorzet van Marcos Acuña. Laatstgenoemde was op papier de aanvallend ingestelde linksback. Ajax-verdediger Nicolás Tagliafico zat net als onder anderen Mauro Icardi en Nicolás Otamendi op de tribune. Zij kregen rust.

Argentinië bracht het krachtsverschil in de tweede helft verder tot uiting. De ingevallen Roberto Pereyra schoot op aangeven van Dybala de bal feilloos in de verre hoek en German Pezzela kopte vlak voor tijd de 3-0 binnen. Het slotakkoord kwam op naam van Franco Cervi (foto), de 24-jarige Benfica-speler die in september al debuteerde onder Scaloni.

De Argentijnen spelen dinsdagavond in Saoedi-Arabië nog een oefenwedstrijd tegen Brazilië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.