Tite veroordeelt wangedrag en roept Costa niet op voor Brazilië

Reacties

De Braziliaanse bondscoach Tite baalt van het wangedrag dat Douglas Costa afgelopen zondag toonde in de competitiewedstrijd tegen Sassuolo. Mede hierdoor is de aanvaller van Juventus niet geselecteerd voor de aankomende interlands van de Braziliaanse nationale ploeg.

Tite veroordeelt wangedrag en roept Costa niet op voor Brazilië

Brazilië speelt in oktober twee interlands: tegen Saoedi-Arabië (12 oktober) en aartsrivaal Argentinië (16 oktober). Tite maakte vrijdag al zijn selectie voor deze duels bekend en laat Barcelona-aanvaller Malcom debuteren in het Braziliaanse keurkorps. 29-voudig international Douglas Costa is niet van de partij.

'Er zijn twee redenen waarom hij ontbreekt', zei Tite op zijn persconferentie. 'Ten eerste omdat hij met een blessure kampt, ten tweede vanwege dat wat er is gebeurd in de competitie. Het was een actie die een gebrek aan discipline bewees.'

Costa kreeg in de slotfase van het duel met Sassuolo (2-1 zege) kortsluiting. Hij spuugde tegenstander Federico Di Francesco in het gezicht, nadat hij hem eerder al een elleboogstoot én een kopstoot had gegeven. De scheidsrechter zag het niet goed en gaf de rappe buitenspeler geel, maar na raadplegen van de VAR kreeg Costa alsnog zijn terechte straf: direct rood.

Met een schorsing van vier wedstrijden kwam Costa goed weg. Op 20 oktober zou hij weer mee mogen doen, wanneer Juventus bezoek krijgt van Genoa. Voor die tijd zou Costa waarschijnlijk sowieso niet kunnen spelen, want woensdag liep hij tegen Valencia een enkel- én dijbeenblessure op. Die kwetsuren houden hem vermoedelijk een kleine vier weken (het grootste gedeelte van zijn schorsing) aan de kant.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.