Messi blijft weg bij Argentijnse ploeg en laat klassieker schieten

Reacties

Lionel Messi zal ook voor de aankomende interlands van Argentinië niet opgeroepen worden. Dat heeft interim-bondscoach Lionel Scaloni maandagavond laten weten aan de Argentijnse media. Messi zal zodoende ontbreken in de klassieker tegen Brazilië.

Messi blijft weg bij Argentijnse ploeg en laat klassieker schieten

Na het voor Argentinië teleurstellend verlopen WK heeft Messi niet meer voor zijn land gespeeld. Argentijnse media vrezen dat de aanvaller (opnieuw) overweegt om een punt achter zijn interlandloopbaan te zetten, maar daar heeft Messi zich nog niet over uitgesproken. De oefenduels met Guatemala en Colombia liet hij in ieder geval al schieten en in oktober zal hij ook ontbreken tegen Irak en Brazilië.

'De selectie wordt snel bekendgemaakt', zei Scaloni. 'De spelers uit Europa die worden opgeroepen hebben al een belletje gehad. Messi zal niet komen. Ik heb een goede relatie met hem en ik praat veel met hem. Wij denken allebei dat het voor hem het beste is om nu niet te komen.' Meer wilde de interim-bondscoach niet over Messi zeggen.

In de afwezigheid van de sterspeler van Barcelona droeg Ajacied Nicolás Tagliafico tegen Guatemala en Colombia de aanvoerdersband om zijn arm. De kans is groot dat de linksback Argentinië nu ook tegen Irak en Brazilië mag gaan leiden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.