Memphis vestigt negatieve Oranje-primeur met gemiste strafschop

Reacties

Memphis Depay heeft vrijdagavond voor de vierde keer in zijn loopbaan als international een strafschop gemist, een unicum in de Oranje-historie.

Memphis vestigt negatieve Oranje-primeur met gemiste strafschop
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
4 - 0
Nederland
Nederland

Memphis mocht na een handsbal van Dayot Upamecano vlak voor tijd nog aanleggen vanaf elf meter voor de eretreffer in het verloren EK-kwalificatieduel met Frankrijk (4-0), maar doelman Mike Maignan keerde de inzet van de 29-jarige aanvaller van Atlético Madrid. Het was al de vierde keer dat Memphis een penalty (strafschoppenseries uitgezonderd) onbenut liet. Verder miste alleen Patrick Kluivert meer dan één strafschop: twee.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo liet Memphis de kans op zijn 44ste treffer voor het Nederlands elftal liggen. De 86-voudig international scoorde slechts een keer in zijn laatste acht interlands. Dat terwijl hij in de elf interlands daarvoor nog veertien keer (!) scoorde. Daarna liep de voormalig aanvaller van Barcelona een dijbeenblessure op. Memphis was net op tijd fit voor het WK, maar kon in Qatar niet imponeren. En ook in het Stade de France maakte hij niet het verschil.

Maignan
Voor Maignan betekende het stoppen van de penalty van Memphis een extra opsteker. De 27-jarige doelman van AC Milan is de opvolger van de gestopte recordinternational Hugo Lloris. 'Het was een psychologisch duel', zei de vijfvoudig international tegen L'Equipe over de strafschop. 'Ik wilde me zo groot mogelijk maken. Ik had nog niet veel ballen gehad, het team verdiende het om de wedstrijd te eindigen met een clean sheet.'

Bondscoach Didier Deschamps zag dat Maignan een prima vuurdoop kende als eerste keeper. 'Dat is Mike! Ik had geen enkele twijfels over zijn kwaliteiten.' De voormalig doelman van Lille miste het WK in Qatar door een slepende blessure, maar bleef altijd in beeld bij Deschamps. 'Hij is een leider, hij speelt altijd met zo veel zelfvertrouwen. Hij speelde heel goed en stopte ook nog die penalty. Ik maakte me totaal geen zorgen.'

benutte strafschoppen in oranje

Speler Raak Mis
Memphis Depay 10 4
Ronald Koeman 8 0
Johan Neeskens 7 1
Robin van Persie 7 0
Rob Rensenbrink 6 0

Penaltyseries uitgezonderd. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.