Deschamps wijst nieuwe eerste doelman aan richting duel met Oranje

Reacties

Bondscoach Didier Deschamps heeft Mike Maignan tot eerste doelman benoemd bij de Franse nationale ploeg. De keeper van AC Milan is de opvolger van Hugo Lloris, die na het WK in Qatar afscheid nam bij Les Bleus.

Deschamps wijst nieuwe eerste doelman aan richting duel met Oranje
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
4 - 0
Nederland
Nederland

Maignan (27) ontbrak in Qatar door een hardnekkige kuitblessure, maar staat sinds eind februari weer in het doel bij Milan. De Fransman werd vorig seizoen met de Rossoneri nog kampioen van Italië. Maignan speelde tot nu toe vijf interlands voor Frankrijk.

'Mike is onze nieuwe nummer één', zei Deschamps maandag tegen RMC Sport. 'Ik ga ook nog in gesprek met de andere doelmannen. Maar voor mij is het belangrijk dat er een duidelijke hiërarchie is.' West Ham United-doelman Alphonse Aréola en RC Lens-keeper Brice Samba zijn de andere sluitposten in de Franse selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Nederland en Ierland.

Het is aan Maignan om recordinternational Lloris te doen vergeten bij Frankrijk. Na 145 interlands besloot de 35-jarige doelman van Tottenham Hotspur in december vorig jaar zijn interlandcarrière te beëindigen. Frankrijk speelt vrijdag in Stade de France tegen Nederland en gaat drie dagen later op bezoek bij Ierland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.