Rangnick bespreekt nieuwe rol Alaba en mogelijke surprise bij Oranje-opponent

Reacties

Bondscoach Ralf Rangnick van Oostenrijk maakte dinsdag zijn voorlopige selectie voor het EK bekend en daarin is geen plek voor sterspeler David Alaba, die wel meegaat naar Duitsland. Rangnick houdt de deur op een kier voor de beoogde eerste aanvoerder.

Rangnick bespreekt nieuwe rol Alaba en mogelijke surprise bij Oranje-opponent
© Pro Shots

Real Madrid-verdediger Alaba liep in december vorig jaar een zware knieblessure op en staat sindsdien aan de kant. De 105-voudig international blijkt niet op tijd fit voor het EK, maar zal wel een assisterende rol vervullen bij de Oostenrijkse ploeg. 'Het is heel jammer dat zo'n grote speler voor ons niet beschikbaar zal zijn op het EK, ook al lag het in de lijn der verwachting gezien de ernst van zijn blessure', zei Rangnick tegen Oostenrijkse media.

'We hielden hoop op een sneller herstel, maar het is nu niet anders. Ik heb in de afgelopen weken veel met David gesproken en we vinden hem tijdens het EK ook heel waardevol als niet spelende aanvoerder bij de ploeg. We zullen hem in die rol ook zeker gaan betrekken bij besluiten die we willen nemen als technische staf', aldus de bondscoach van Oostenrijk, op 25 juni de tegenstander van het Nederlands elftal.

Mogelijke surprise
Voor de beoogde eerste doelman Alexander Schlager wordt het EK een race tegen klok. De keeper van RB Salzburg, in de voorbije interlands eerste keus bij Oostenrijk, is nog herstellende van een knieblessure en zit niet bij de voorlopige selectie, maar zal mogelijk alsnog aansluiten. 'We maken de definitieve selectie op 7 juni bekend en we zullen met 22 veldspelers en vier keeper of met 23 veldspelers en drie keepers naar het EK gaan. Dat zal afhangen van de ontwikkelingen rond Schlager. Hij zit er nu nog niet bij omdat hij sowieso niet in actie kan gaan komen tijdens de komende oefenwedstrijden. De kans dat hij al tegen Frankrijk (eerste groepswedstrijd, red.) op doel kan staan is nu ook nog niet heel groot', aldus Rangnick.

Rangnick heeft Feyenoorder Gernot Trauner wel opgenomen in de voorselectie, net als Florian Grillitsch, Maximilian Wöber (beide ex-Ajax), Marko Arnautovic (ex-FC Twente) en Phillipp Mwene (ex-PSV). Twee andere opvallende namen in de selectie zijn die van doelman Heinz Lindner (Union Sint-Gillis) en Stefan Lainer (Borussia Mönchengladbach). Beide mogelijke EK-gangers voor Oostenrijk werden vorig jaar nog behandeld tegen kanker en zijn daar goed uitgekomen.

Europees Kampioenschap

Stand Groep D Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Polen
0
0
0
0
0-0
0
0
2
Nederland
0
0
0
0
0-0
0
0
3
Oostenrijk
0
0
0
0
0-0
0
0
4
Frankrijk
0
0
0
0
0-0
0
0
* Actueel tot en met 16 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.