Meerdere clubs azen op Spierings en Van den Boomen

Reacties

Toulouse hoopt door de bekerwinst Europa in te mogen. Of dat daadwerkelijk gaat gebeuren hangt mede af van de UEFA. De aandeelhouder van de Franse club (RedBird) is ook de aandeelhouder van AC Milan en twee clubs onder één vlag die elkaar in Europa kunnen treffen dat mag niet van de UEFA. Bij Toulouse rekenen ze erop dat alles goedkomt, de komende weken zal een en ander duidelijk worden.

Meerdere clubs azen op Spierings en Van den Boomen
© Pro Shots

Wie zich vrijwel zeker aan Europa zal gaan tonen zijn Branco van den Boomen en Stijn Spierings. In drie seizoenen tijd hebben ze de club promotie en een beker gebracht. Nu is het punt bereikt dat ze hun transfervrije status kunnen benutten. Waar de aanvallende succesnummers Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal Toulouse wel trouw zullen blijven, dreigt een vertrek van Van den Boomen en Spierings.

Voor de twee bepalende middenvelders is volop interesse. Spierings, die zich tegenwoordig laat bijstaan door zaakwaarnemer Ali Dursun, weet zich in de belangstelling van clubs uit Spanje, Italië, Engeland, Turkije en Nederland. 'Er is veel aan de hand rond Stijn', meldt Dursun. 'Het gaat om grote clubs. Met alle respect, maar Stijn is op een leeftijd en op een punt in zijn loopbaan dat hij een echt grote stap kan en moet maken.'

Terwijl iedereen in en buiten Frankrijk Van den Boomen als de grote architect beschouwd en Dallinga als de trefzekere spits aanmerkt, is Spierings de man die zijn landgenoten laat uitblinken. Buffelend en werkend wint hij zijn duels op het middenveld, als een echte zes blinkt hij haast wekelijks uit. Vaak in de schaduw van zijn landgenoten, maar het kennersoog vindt Spierings. Ook zijn statistieken maken hem tot een zeer interessante speler. De ooit flegmatiek en nonchalant ogende aanvallende middenvelder is nu een tackelende stofzuiger bij de bekerwinnaar van Frankrijk. Het maakt hem gewild bij Nederlandse en buitenlandse topclubs. Het is aan hem om de juiste keuze te maken.

Dat geldt ook voor Van den Boomen. PSV lijkt serieus, de liefde voor Brabant en Eindhoven helpt, maar de opgebouwde status van Van den Boomen opent ook elders deuren. Als assistkoning, als de man van de splijtende pass en als de moderne middenvelder liggen de opties in Europa voor het oprapen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Toulouse
Meer over Toulouse
Meer B. van den Boomen
Meer over B. van den Boomen
Meer S. Spierings
Meer over S. Spierings
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.