Toulouse zet joker in en haalt Spierings terug

Reacties

Stijn Spierings en RC Lens zijn vooralsnog geen goede match gebleken. Drie maanden na zijn entree is de 27-jarige middenvelder op de weg terug naar Toulouse.

Toulouse zet joker in en haalt Spierings terug
© Pro Shots

Die club maakt gebruik van een speciale regeling in Frankrijk. Volgens de regels daar mogen clubs tijdens het seizoen één speler overnemen van een andere Franse club. Woensdagavond werd Spierings groots onthaald bij de club waar hij de afgelopen drie seizoenen actief was.

De overgang volgt kort na het nieuws dat Lens de transfervrij overgekomen Noord-Hollander niet inschreef voor de Champions League. Spierings zou daardoor in de groepsfase niet in actie komen tegen PSV, dat hem afgelopen zomer nog wilde aantrekken.

L'Équipe heeft het over een 'castingfout' bij Lens. 'Zijn technische vaardigheden sluiten niet aan bij de behoefte van trainer Franck Haise. Spierings heeft de neiging om het spel te vertragen en aanvallende intenties van tegenstanders te onderbreken. Hij versnelt niet en kan het tempo moeilijk opvoeren. In een team dat countert en afwacht kan hij zeker nuttig zijn, alleen speelt Lens niet zo. Het team zet hoog druk.'

Spierings speelde de eerste vier wedstrijden in de Ligue 1 dit seizoen wel bij Lens. Eén keer als basisspeler en drie keer als invaller. In zijn vier optredens pakte hij al twee gele kaarten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.