Veelzeggend: Lens schrijft nieuweling Spierings niet in voor Champions League

Reacties

RC Lens heeft Stijn Spierings niet ingeschreven voor de Champions League. De transfervrij aangetrokken middenvelder zal in de groepsfase dus niet in actie komen tegen PSV, dat hem afgelopen zomer nog wilde aantrekken.

Veelzeggend: Lens schrijft nieuweling Spierings niet in voor Champions League
© Pro Shots

Spierings kwam zelfs op bezoek in Eindhoven, maar koos er uiteindelijk voor om na zijn vertrek bij Toulouse toch in de Ligue 1 actief te blijven. De samenwerking met Lens is echter nog geen onverdeeld succes. De 27-jarige controleur begon sinds zijn komst pas een keer in de basis, maar werd in het met 3-0 verloren uitduel met AS Monaco na 57 minuten naar de kant gehaald door trainer Franck Haise.

Inmiddels gaat in Frankrijk het gerucht dat Toulouse de voormalig speler van AZ, RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam op huurbasis wil terughalen. Volgens de regels van de Ligue 1 mogen clubs gedurende het seizoen één speler overnemen van een andere Franse club. Dat Spierings nu niet uit de spelerslijst voor de Champions League staat, zal de speculaties alleen maar verder doen toenemen.

Spierings groeide bij Toulouse uit tot zeer gewaardeerde kracht in de Ligue 1 en prijkte bovenaan de lijstjes met balveroveringen en onderscheppingen. Na de bekerwinst met Les Violets verzilverde de Alkmaarder zijn transfervrije status met een vierjarig contract bij Lens, dat vorig seizoen als tweede eindigde in Frankrijk. Volgens Franse media is na enkele maanden echter al sprake van een mismatch.

Di 24 okt. 2023

Wo 8 nov. 2023

Bekijk hier al onze video's
Meer S. Spierings
Meer over S. Spierings
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.