Mané ondanks gemiste strafschop weer goud waard voor Senegal

Reacties

Senegal staat in de kwartfinale van het toernooi om de Afrika Cup. De Leeuwen van Teranga versloegen Oeganda. Niet voor het eerst was sterspeler Sadio Mané belangrijk voor de formatie van bondscoach Aliou Cissé.

Mané ondanks gemiste strafschop weer goud waard voor Senegal
Oeganda
Oeganda
0 - 1
Senegal
Senegal

Senegal plaatste zich als nummer twee van Groep C voor de achtste finale, terwijl Oeganda dat deed als nummer twee van Groep A. Senegal had dat voor een groot deel te danken aan Mané, die drie van de vijf doelpunten maakte in de groepsfase. Hij was ook tegen Oeganda van waarde. Na een kwartier opende de aanvaller van Liverpool namelijk de score. M'Baye Niang passte, waarna het voor Mané een koud kunstje was om af te ronden.

Oeganda kwam in de eerste helft nog dicht bij de gelijkmaker via Emmanuel Okwi. Hij stuitte eerst op keeper Alfred Gomis en schoot even later naast het doel. Tot verdere grote kansen kwam Oeganda in die fase niet. Mané kreeg vervolgens na een uur een uitgelezen kans om er 0-2 van te maken. Keeper Denis Onyango beging een overtreding, waarna de bal op de stip ging. De sluitpost redde daarna echter op de inzet van Mané, waardoor het 0-1 bleef.

Met 0-1 op het scorebord was het zeker nog niet gespeeld in Caïro, maar Oeganda creëerde nauwelijks kansen om op gelijke hoogte te komen. De ploeg moest het vooral hebben van standaardsituaties. Groot gevaar bleef uit, waardoor Senegal de kwartfinale bereikte. Daarin neemt het land het op tegen Benin, dat eerder op de vrijdagavond na strafschoppen te sterk was voor Marokko.

Bekijk hier al onze video's
Meer Senegal
Meer over Senegal
Meer Oeganda
Meer over Oeganda
Meer Afrika Cup
Meer over Afrika Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.