Algerijns Afrika Cup-succes vervult Mahrez met trots

Reacties

Het was, zeker vanuit Algerijnse kant, geen finale om over naar huis te schrijven, maar sterspeler Riyad Mahrez wil daar niet aan denken. Voor de tweede keer in de historie won Algerije de Afrika Cup.

Algerijns Afrika Cup-succes vervult Mahrez met trots

Al na anderhalve minuut was het raak in de finale tegen Senegal, Baghdad Bounedjah scoorde met een van richting veranderd schot. Het bleek na het laatste fluitsignaal het enige schot op doel te zijn van Algerije, terwijl Senegal twaalf pogingen ondernam.

Het feest in Algerije was er niet minder om. Mahrez, goed voor drie goals op de Afrikaanse eindronde, stond de pers te woord na het duel. 'We hebben dit toernooi gewonnen voor het volk van Algerije. Het is gewoon ongelooflijk, na 29 jaar zijn we eindelijk weer Afrikaans kampioen', blikt Mahrez terug op 1990. Toen won Algerije voor het eerst de Afrika Cup na een finale tegen Nigeria.

'Ik kan het nog steeds niet geloven', gaat de dure aankoop van Manchester City verder. Mahrez wilde in het bijzonder zijn bondscoach bedanken. 'Djamel Belmadi heeft ons weer bij elkaar gebracht, de sfeer in de kleedkamer was fantastisch. Dat heeft ook bijgedragen aan dit resultaat.'

Voor Mahrez kan het feest niet te lang duren, want het seizoen in Engeland staat alweer voor de deur. Op 4 augustus speelt zijn werkgever Manchester City al om het Community Shield tegen Liverpool.

Bekijk hier al onze video's
Meer Algerije
Meer over Algerije
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.