Furieus Ghana dient protest in tegen arbiter om WK-kansen te redden

Reacties

De nationale voetbalbond van Ghana heeft protest aangetekend bij de FIFA. Het Afrikaanse land voelt zich bestolen door de arbitrage bij het duel met Oeganda, dat zaterdag in 0-0 eindigde.

Furieus Ghana dient protest in tegen arbiter om WK-kansen te redden

De Afrikanen zijn van mening dat scheidsrechter Daniel Bennett het land zwaar heeft benadeeld. In de laatste seconden van de blessuretijd keurde hij een zuiver doelpunt van de bezoekers af en hij zou ook een duidelijke strafschop niet hebben gegeven. 'Door deze en talrijke andere dwalingen van de scheidsrechter en zijn assistenten zien wij ons genoodzaakt de FIFA te vragen onderzoek te doen naar de officials', zo laat de bond weten in een officiële verklaring.

Doordat de Ghanezen niet wisten te winnen, is de hoop van het land op WK-deelname zo goed als vervlogen. De Black Stars staan met één duel te gaan drie punten achter op nummer 1 Egypte, dat tevens nog een duel tegoed heeft. Op social media deden enkele sterren van het land hun beklag over de arbitrage.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.