WK-ticket voor Nigeria na winst groep des doods

Reacties

Nigeria heeft zich als eerste Afrikaanse land geplaatst voor het WK in Rusland. Ghana en Kameroen zagen hun WK-hoop vervliegen.

WK-ticket voor Nigeria na winst groep des doods

Nigeria zette op eigen veld Zambia met moeite opzij (1-0). Invaller Alexander Iwobi (foto) maakte een kwartier voor tijd het verschil voor de Super Eagles, die daardoor de winst in Groep B - de groep des doods van de Afrikaanse WK-kwalificatie - niet meer kunnen ontgaan. Nigeria zal daardoor in Rusland voor de zesde keer actief zijn op het mondiale podium. Door het succes van Nigeria had de uitslag van Kameroen - Algerije (2-0) geen waarde. De twee landen, die in 2014 nog actief waren op het WK, zijn één speelronde voor het einde al uitgeschakeld voor een WK-ticket.

Ghana
Ook Ghana kan het WK in Rusland vergeten. The Black Stars kwamen tegen Oeganda in Groep E niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, waardoor de kansen zijn verkeken. Ghana voelde zich bekocht, omdat in de blessuretijd een treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. 'In mijn ogen was het een correct doelpunt', zei bondscoach Kwesi Appiah.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kijk op de competitiepagina voor alle uitslagen en standen in de WK-kwalificatie in Afrika.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.