Malen is ontketend: komt er een Bundesliga-titel als bekroning?

ADVERTORIAL – Lukt het Borussia Dortmund om opnieuw aan te haken bij Bayern München? De achtervolger kan de achterstand op de koploper vandaag weer terugbrengen tot één punt door te winnen van VfL Wolfsburg. Blik vooruit en speel mee bij JACKS.NL. Speciale aandacht voor Donyell Malen.

Malen is ontketend: komt er een Bundesliga-titel als bekroning?
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
6 - 0
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Lang had Malen het niet makkelijk in Dortmund. In 116 wedstrijden voor PSV had hij liefst 55 keer gescoord voor de Eindhovenaren, maar het scorend vermogen van de 24-jarige aanvaller leek op Duitse bodem lang verdwenen. Zo scoorde Malen in dit Bundesliga-seizoen op 19 februari pas voor het eerst. Het was een bevrijdende treffer voor de 21-voudig international. In de voorbije twee maanden is hij plotseling uitgegroeid tot een belangrijke schakel in het team van Edin Terzic.

Als rechtsbuiten heeft de snelle Nederlander het vertrouwen van de veertigjarige trainer gewonnen. Vanaf midden maart scoorde hij in een reeks van vijf Bundesliga-duels zes keer, waaronder in de topper tegen Bayern München. Mede dankzij Malen werd de druk op Der Rekordmeister flink opgevoerd. Met hierna nog drie speelrondes te gaan kan het verschil vandaag één punt worden. Zo lonkt voor Dortmund de kans om de hegemonie van de rivaal te doorbreken. Bayern werd in de laatste tien seizoenen telkens kampioen van Duitsland.

Zie jij Dortmund winnen van Wolfsburg en denk je dat Malen opnieuw toe kan slaan? Een zege van Dortmund combineren met een goal van Malen levert via Bet Builder bij JACKS.NL een quotering van maar liefst 2.60 op. Aan vertrouwen zal geen gebrek zijn. Technisch directeur Sebastian Kehl deelde onlangs via Ruhr Nachrichten nog fraaie complimenten uit: 'Hij heeft nu de laatste stap gezet. Hij is effectief in de één tegen één, is dynamisch en toont zich een echte afmaker. Hij heeft ongelofelijke kwaliteiten.'

Doelpuntenmakers Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg

- Sébastien Haller: 2.25
- Youssoufa Moukoko: 2.35
- Donyell Malen: 2.38

- Lukas Nmecha: 4.10
- Jonas Wind: 4.35
- Omar Marmoush: 5.10

Bij JACKS.NL is het ook mogelijk om in te zetten op het aantal doelpogingen van een speler. Zo staat voor minstens drie doelpogingen van Malen een quotering van 1.78. Vorige week kwam de rechtsbuiten tegen VfL Bochum tot vier doelpogingen. Een speelronde eerder tegen Eintracht Frankfurt eindigde de teller ook op vier doelpogingen.

Wolfsburg is de nummer zeven in de Bundesliga. Interessant is dat Malen vandaag waarschijnlijk veel te maken krijgt met Mickey van de Ven, die weer inzetbaar is na een schorsing.

Beleef de titelstrijd in de Bundesliga met extra spanning door mee te spelen bij JACKS.NL. Voor nieuwe spelers van 24 jaar of ouder is er een speciale welkomstactie.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's