Maldini wil Leão uit handen Engelse top houden: 'Het is een lastige situatie'

Reacties

Rafael Leão wil voorlopig bij AC Milan blijven, geeft technisch directeur Paolo Maldini aan. De Portugees staat naar verluidt in de belangstelling van Chelsea en Manchester City, maar heeft Maldini laten weten nog niet aan een transfer te denken.

Maldini wil Leão uit handen Engelse top houden: 'Het is een lastige situatie'

Milan hoopt het huidige contract van Leão tot medio 2024 zelfs te verlengen, maar volgens Maldini is het geschil tussen de Portugese international en, een van zijn vorige werkgevers, Sporting Portugal van invloed op de onderhandelingen. Leão verscheurde in 2018 (eenzijdig) zijn doorlopende verbintenis bij de club uit Lissabon nadat zo'n vijftig hooligans het trainingscomplex bestormden en de spelers fysiek te lijf gingen.

De gewilde aanvaller vertrok transfervrij (net als enkele teamgenoten) bij Sporting en tekende bij OSC Lille, dat hem een jaar later voor zo'n dertig miljoen euro aan Milan verkocht. Sporting stapte vervolgens naar het internationale sporttribunaal CAS en zou op dit moment nog recht hebben op vijftien miljoen euro vanwege het plotselinge vertrek van Leão.

Nieuw contract
Milan zou liefst 150 miljoen euro willen ontvangen voor Leão, die in het kampioensjaar van de Rossoneri elf keer trefzeker was in de Serie A en deze jaargang drie keer het net vond in de Italiaanse competitie. 'Leão zit nog altijd in een lastige situatie door zijn eerdere overstap naar Lille. Dat houdt hem nog altijd bezig en daardoor hebben wij al verschillende gesprekspartners gehad over zijn toekomst', zei Maldini tegen La Gazzetta dello Sport.

'We gaan verder onderhandelen, maar we weten ook wat goede spelers kunnen opbrengen. Wanneer we als team weer stappen maken, kan Leão bij ons tot volle wasdom komen. Hij erkent nu wel dat zijn nabije toekomst bij Milan ligt. Maar spelers die niet te koop zijn, bestaan niet. Bij geen enkele club in de wereld', besluit Maldini.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.