Napoli dient Milan eerste nederlaag toe, negatieve hoofdrol voor Dest

Napoli heeft zondag uitstekende zaken gedaan in de race om het landskampioenschap. De bezoekers trakteerden AC Milan in eigen huis op de eerste nederlaag van het seizoen en grepen de koppositie. Invaller Sergiño Dest veroorzaakte een penalty.

AC Milan
AC Milan
1 - 2
Napoli
Napoli

Bij Milan moest Dest opnieuw genoegen nemen met een plaats op de bank. De voormalig Ajacied moet ondanks het ontbreken van de geblesseerde Alessandro Florenzi voorrang verlenen aan Davide Calabria. De belangen waren groot in de topper tegen Napoli, want beide ploegen moesten winnen om in het spoor te blijven van de verrassende koploper Atalanta Bergamo.

Voor rust gebeurde er niet bijster veel in San Siro. Mede ingegeven door het feit dat Calabria in de eerste helft op de bon was geslingerd, mocht Dest bij de start van de tweede helft zijn opwachting maken. De Amerikaans international speelde binnen tien minuten na zijn entree een negatieve hoofdrol. Khvicha Kvaratskhelia zette in het strafschopgebied handig zijn voet voor die van Dest, ging tegen de grond en versierde zo een penalty. Matteo Politano pakte het cadeautje dankbaar, maar met moeite uit (0-1).

Giroud slaat toe
Die voorsprong bleef slechts een kwartier op het scorebord staan. Twintig minuten voor tijd kwam Milan verdiend langszij door een doelpunt van Olivier Giroud. De Fransman zette zijn voet tegen een voorzet van Theo Hernández (1-1). De gelijkmaker bleek een boost voor Milan, dat bloed rook en jacht maakte op de overwinning.

Simeone ijskoud
Waar de tweede treffer van Milan in de lucht leek te hangen, waren het aan de andere kant de bezoekers uit Napels die keihard toesloegen. Een voorzet van Mario Rui bereikte het hoofd van invaller Giovanni Simeone, die Fikayo Tomori in de lucht klopte en de bal overtuigend in de verre hoek achter doelman Mike Maignan stuurde (1-2).

Daar bleef het ondanks zes minuten extra tijd bij in de Italiaanse modestad. Dat betekent dat Napoli in punten gelijk komt met lijstaanvoerder Atalanta, Milan moet zich tevreden stellen met de vierde plek. Udinese, dat eerder op de dag verrassend won van Internazionale, bezet de derde plaats.