Ibrahimovic (40) hint op geheel eigen wijze op terugkeer bij Milan

Reacties

Zlatan Ibrahimovic mag dan veertig jaar oud en zwaar geblesseerd zijn, toch is hij vastberaden om terug te keren in het voetbal. 'Als ik een speler zie die sterker is dan ik, stop ik. Maar ik heb hem nog niet gezien…', zei de Zweedse spits op geheel eigen wijze in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

Ibrahimovic (40) hint op geheel eigen wijze op terugkeer bij Milan
© Pro Shots

Ibrahimovic is al sinds eind mei uit de running vanwege een zware knieblessure. Het lijkt erop dat de spits pas op zijn vroegst in 2023 weer kan terugkeren op het voetbalveld. 'Ik ben arrogant, heb geen angst. Het gaat goed, ik werk elke dag om terug te komen. Als ik terug kom zal ik worden gehoord, je kan op me rekenen.' Moeilijk vindt hij het niet om al zo lang geblesseerd te zijn. 'Het vergt geduld, dat is nu de sleutel.'

Stoppen
De eigenzinnige Zweed reageerde ook op de uitspraken van voormalig AC Milan-speler Zvonimir Boban, die stelde dat Ibrahimovic het beste een einde aan zijn carrière zou kunnen maken. 'Boban zei dat het beter voor mij zou zijn als ik stop? Ik stop pas als ik een sterkere speler zie dan ik', reageerde de aanvalsleider op de uitspraken.

Ibrahimovic staat erom bekend dat hij niet snel opgeeft. In juli 2022 verlengde de aanvaller zijn contract tot medio 2023, terwijl het op dat moment nog lange tijd zou duren voordat de speler weer op het veld zou staan. Ook deed Ibra uit de doeken dat hij tijdens het kampioensjaar van Milan zes maanden zonder voorste kruisband in zijn linkerknie zou hebben gespeeld. 'Ik heb nog nooit zoveel geleden op en naast van het veld. Ik maakte van iets onmogelijks iets mogelijks', postte de aanvaller op Instagram.

Milan
AC Milan, dat vorig seizoen de landstitel veroverde in de Serie A, staat op dit moment derde in de Italiaanse competitie. De eerste wedstrijd in de Champions League tegen Red Bull Salzburg eindigde in 1-1. Dinsdagavond is Dinamo Zagreb de volgende opponent in Groep E.

Ibrahimovic heeft er alle vertrouwen in dat het team dit seizoen ver gaat komen. 'Wij zijn als groep zelfs sterker dan vorig jaar. Over het algemeen zijn we een beter team, de transfermarkt heeft ons in de zomer versterkt en nu hebben we alternatieven op de bank.'

Spelersprofiel

Z. Ibrahimović


Geboortedatum:
3 oktober 1981
Leeftijd:
42
Geboorteplaats:
Malmö
Nationaliteit
Zweden
Lengte:
1,95 m
Gewicht:
95 kg
UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Chelsea
6
4
1
1
10-4
+6
13
2
AC Milan
6
3
1
2
12-7
+5
10
3
Red Bull Salzburg
6
1
3
2
5-9
-4
6
4
Dinamo Zagreb
6
1
1
4
4-11
-7
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Z. Ibrahimović
Meer over Z. Ibrahimović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.