Maguire 'lacht het laatst' na uitdagende teksten van supporters Iran

Reacties

Harry Maguire is vaak de kop van Jut in Engeland, maar na zijn optreden tegen Iran ontvangt de verdediger veel complimenten. In de Engelse media wordt gesproken van een van zijn beste optredens in dienst van The Three Lions.

Maguire 'lacht het laatst' na uitdagende teksten van supporters Iran
© Pro Shots
Engeland
Engeland
6 - 2
Iran
Iran

Van The Sun, de Daily Express, de London Evening Standard (allemaal een 8), The Guardian, The Independent, de Daily Mirror en Sky Sports (7) krijgt Maguire een mooi cijfer; alleen The Telegraph vond zijn optreden slechts een 6 waard. 'Net wanneer Harry Maguire dacht dat zijn seizoen niet nog frustrerender kon worden, vond hij in het Khalifa International Stadium weer zijn oude vorm', schrijft The Sun.

'Hij oogde beheerst, zijn passes tussen de linies waren fantastisch en hij zorgde voor absolute chaos in de voorhoede', doelt de krant op bijvoorbeeld een kopbal op de lat en een vroege worsteling met Milad Mohammadi die een strafschop had kunnen opleveren. Een hoofdblessure maakte twintig minuten voor tijd een einde aan zijn wedstrijd. 'Maar die tegenvaller neemt niet weg dat hij een weergaloze wedstrijd speelde voor Engeland.'

'Nadat hij in september zijn slechtste wedstrijd ooit speelde voor Engeland tijdens het 3-3 gelijkspel tegen Duitsland, leverde hij nu een van zijn beste wedstrijden', stelt de krant. Volgens The Sun lachte Maguire als laatste, nadat hij werd uitgedaagd door Iraanse supporters. Die toonden voorafgaand aan het duel teksten als 'It's not coming home because of Harry Maguire' en 'Harry Maguire, your defense is terrifying'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook oud-topverdediger Rio Ferdinand is goed te spreken over het optreden van de Manchester United-stopper. 'Ik zei voor de wedstrijd dat dit de belangrijkste wedstrijd uit zijn carrière zou zijn. Als het vandaag niet goed was gegaan, hoe zou hij daar dan bovenop komen? Vandaag ging het goed en deed hij alles wat je van hem kon verlangen. Hij was dreigend in het zestienmetergebied van de tegenstander. Hij raakte de lat, bereidde een goal voor en controleerde de wedstrijd van achteruit met John Stones', zegt Ferdinand in zijn podcast FIVE.

De Engelse media wijzen er wel op dat Maguire zijn man Mehdi Taremi kwijt was, voordat de spits van Iran de 4-1 maakte. 'Net toen je dacht 'take that, haters!' was hij zijn man kwijt bij het doelpunt van Iran, al had hij toen al een tik gehad', stelt The Sun. Naar verluidt was het zicht van Maguire vertroebeld. 'Maguire voelde zich niet goed', beaamde bondscoach Gareth Southgate. 'Kort voor het eerste doelpunt van Iran gaf hij al een seintje. Gezien de stand van de wedstrijd zagen we geen reden om hem te laten staan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep B Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
9-2
+7
7
2
Verenigde Staten
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Iran
3
1
0
2
4-7
-3
3
4
Wales
3
0
1
2
1-6
-5
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Meer H. Maguire
Meer over H. Maguire
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.