Luuk de Jong maakt einde aan maandenlange doelpuntendroogte

Reacties

Luuk de Jong heeft voor het eerst in twee maanden weer gescoord voor Sevilla. De 29-jarige spits opende de score in het bekerduel met Tercera División-club Escobedo, dat geen partij was in de tweede ronde van het Copa del Rey-toernooi.

Luuk de Jong maakt einde aan maandenlange doelpuntendroogte
© Pro Shots
Escobedo
Escobedo
0 - 5
Sevilla
Sevilla

De Jong begon na zijn invalbeurt van begin dit jaar tegen Athletic de Bilbao in de basis bij Sevilla en zette zijn ploeg na zeventien minuten op het spoor van eenvoudige overwinning door de bal van dichtbij binnen te tikken na een klutssituatie voor het doel. Het was de eerste treffer van de Oranje-international sinds 10 november, toen hij uitgroeide tot matchwinner in de derby tegen Real Betis.

Sindsdien bleef De Jong droog staan en moest hij zo nu en dan genoegen nemen met een plek op de bank, al bleef trainer Julen Lopetegui hem veelal in de basis zetten. Omdat de doelpunten uitbleven, staken er in Spaanse media verhalen op dat Sevilla in de winter op zoek zou gaan naar een extra spits. Vooralsnog is er alleen eentje vertrokken: Munas Dabbur ging naar 1899 Hoffenheim.

Of het bekerdoelpunt van De Jong iets verandert aan de plannen van Sevilla, zal moeten blijken. Zeker is dat het doelpunt de Nederlandse spits vertrouwen zal geven richting het eerstvolgende duel in La Liga: uit tegen Real Madrid. In zijn navolging scoorden ook Nolito, Lucas Ocampos, Franco Vázquez en Óliver Torres nog. De Jong maakte na 78 minuten plaats voor Chicharito.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.