Pijnlijke plek in flopelftal voor Luuk de Jong

Reacties

Halverwege het La Liga-seizoen wordt ook in Spanje de balans opgemaakt. Sevilla-aankoop Luuk de Jong komt er niet goed vanaf.

Pijnlijke plek in flopelftal voor Luuk de Jong
© Pro Shots

Sevilla onderneemt pogingen Raúl De Tomás te halen. De wens van trainer Julen Lopetegui een nieuwe spits tot zijn beschikking te krijgen is niet helemaal uit de lucht gegrepen gezien de verrichtingen van De Jong.

De Oranje-international heeft slechts twee keer doel getroffen in Spaanse dienst, waarvan wel een voor Sevilla belangrijke in de derby tegen Real Betis. Mede vanwege het gebrek aan doelpunten heeft Marca de Nederlander geplaatst in het elftal van flops van de eerste La Liga-seizoenshelft.

Overigens is het niet alleen De Jong die teleurstelt in de Sevilla-aanval. Volgens Marca hebben ook zijn collega-spitsen Javier Hernández en Munas Dabbur niet aan de verwachtingen voldaan. Het plaatselijke Diario de Sevilla schrijft dat De Jong van de drie spitsen nog het beste past in de tactische plannen van Lopetegui. Bovendien wordt zijn werkethiek als zeer positief beoordeeld.

In het top-elftal van Marca is er geen plek ingeruimd voor Frenkie de Jong, die in zijn eerste seizoen in Camp Nou indruk heeft gemaakt. Gerard Piqué, Lionel Messi en Luis Suárez maken Barcelona de hofleverancier voor het topteam, waarin ook Martin Ødegaard is opgenomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sevilla
Meer over Sevilla
Meer L. de Jong
Meer over L. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.