'Meer goed nieuws voor De Jong: ook tweede concurrent verlaat Sevilla'

Reacties

Na Munas Dabbur lijkt ook Javier 'Chicharito' Hernández op weg naar de uitgang bij Sevilla. Volgens Marca staat de spits op het punt om verkocht te worden aan Los Angeles Galaxy, waar hij de beoogde opvolger is van niemand minder dan Zlatan Ibrahimovic.

'Meer goed nieuws voor De Jong: ook tweede concurrent verlaat Sevilla'
© Pro Shots

Zo lijkt Luuk de Jong in een week tijd verlost van zijn beide concurrenten bij Sevilla. De Nederlandse spits slaagde er in de eerste seizoenshelft nauwelijks in te overtuigen, maar krijgt in tegenstelling tot Dabbur en Chicharito wel een herkansing bij de Spaanse topclub in de tweede seizoenshelft. Dabbur werd eerder al voor twaalf miljoen euro verkocht aan 1899 Hoffenheim.

Sevilla telde afgelopen zomer nog acht miljoen euro neer om de 31-jarige Chicharito los te weken bij West Ham United. De Mexicaanse international slaagde er echter niet in uit te groeien tot een vaste waarde. Trainer Julen Lopetegui zou al aan technisch directeur Monchi hebben aangegeven dat de goalgetter wat hem betreft verkocht mag worden, zeker omdat LA Galaxy liefst tien miljoen euro wil betalen.

Zo maakt Sevilla nog winst op Chicharito ook. Bovendien heeft de club, met ook de transferinkomsten voor Dabbur, nu 22 miljoen euro in kas om op zoek te gaan naar een nieuwe spits. Sevilla komt zeer lastig tot scoren dit seizoen en is dan ook vastberaden om een nieuwe concurrent voor De Jong binnen te halen. Het woord is nu aan Chicharito zelf, die nog twijfelt over een stap naar de Verenigde Staten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sevilla
Meer over Sevilla
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.