Luis Enrique wacht op thuiszittende Busquets: 'Komt zeker op de EK-lijst'

Reacties

Luis Enrique heeft Sergio Busquets allerminst afgeschreven voor het EK. Sterker nog, de vanwege corona thuiszittende middenvelder van Barcelona krijgt sowieso een plek in de Spaanse selectie.

Luis Enrique wacht op thuiszittende Busquets: 'Komt zeker op de EK-lijst'
© Pro Shots
Spanje
Spanje
0 - 0
Zweden
Zweden

De Spaanse voorbereiding op het EK wordt in de war geschopt door corona. De positieve test van Busquets leidde tot de nodige onrust. De middenvelder van Barcelona vertrok uit het Spaanse trainingskamp, maar de vrees voor meer besmettingen bleef. Dat lijkt niet het geval. De positieve test van Diego Llorente bleek vals te zijn.

Als het aan Luis Enrique ligt is het een tijdelijke absentie van Busquets. 'Wij zullen op hem wachten, hij komt zeker op de lijst', aldus de bondscoach op een persconferentie. 'Hij voelt zich ook goed en is asymptomatisch. Hij is ook aan het trainen. We hebben contact met hem en hij is gemotiveerd. Ze zeggen dat als iemand asymptomatisch is, dat die minder besmettelijk is.'

Luis Enrique moet improviseren met de voorbereiding. 'We hebben geen video's gekeken, omdat we niet in gesloten ruimtes moeten zitten. We hebben getraind in groepen, gesprekken buiten gevoerd en met zo'n schoolbord. En in de hitte, ook om ons aan te passen aan Sevilla.'

Sevilla is de plaats van handeling van het eerste duel van Spanje op het EK. Maandag is Zweden dan de eerste tegenstander.

Europees Kampioenschap

Stand Groep E Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Zweden
3
2
1
0
4-2
+2
7
2
Spanje
3
1
2
0
6-1
+5
5
3
Slowakije
3
1
0
2
2-7
-5
3
4
Polen
3
0
1
2
4-6
-2
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.