Leverkusen slaat belangrijke slag met langdurig vastleggen toptalent

Reacties

Bayer Leverkusen heeft een belangrijke slag geslagen. Het Duitse toptalent Florian Wirtz heeft een nieuw langlopend contract getekend. De negentienjarige middenvelder ligt nu een jaar langer vast: tot medio 2027.

Leverkusen slaat belangrijke slag met langdurig vastleggen toptalent
© Pro Shots

Wirtz geldt als een van de grootste tienertalenten van de Europese velden. De aanvallende middenvelder debuteerde twee jaar geleden op zeventienjarige leeftijd voor Leverkusen toen Peter Bosz er nog trainer was en is twee jaar later al uitgegroeid tot een bepalende speler. Afgelopen seizoen was de viervoudig international goed voor tien goals en zes assists in alle competities, totdat hij in maart een vervelende knieblessure opliep.

Leverkusen hoeft wegens die blessure deze zomer niet te vrezen voor een vertrek van Wirtz, maar de verwachting is dat de internationale topclubs weer op de stoep zullen staan als hij komend seizoen zijn rentree heeft gemaakt. Zo zou Bayern München al interesse hebben in Wirtz. Nu Leverkusen hem voor vijf jaar heeft vastgelegd, kan het vragen wat het wil. Eerder legde Die Werkself ook topschutter Patrik Schick al langer vast.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer F. Wirtz
Meer over F. Wirtz
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.