Euforie in Leverkusen: 'Moet je lachen? Moet je huilen? Dit is onbeschrijflijk'

Reacties

De euforie was zondag groot bij Bayer Leverkusen na het winnen van de eerste landstitel in de clubhistorie. De spelers van de kersverse kampioen van Duitsland zochten na afloop in het feestgedruis naar woorden om hun gevoel te omschrijven.

Euforie in Leverkusen: 'Moet je lachen? Moet je huilen? Dit is onbeschrijflijk'
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
5 - 0
Werder Bremen
Werder Bremen

Duitse media zagen dat de sfeer er voor de aftrap van het de kampioenswedstrijd tegen Werder Bremen al goed inzat. Hoewel Leverkusen in het verleden enkele keren op pijnlijke wijze naast het kampioenschap greep, bestond er bij de aanhang nu geen twijfel meer over: dit moest de dag worden van hun club. De ontlading volgde zeven minuten voor tijd toen Florian Wirtz de 4-0 maakte. De fans bestormden massaal het veld, om na de derde treffer van Wirtz in de laatste minuut het veld in de BayArena definitief over te nemen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Jeremie Frimpong vertelde tegenover ViaPlay al dat hij nauwelijks meer lucht kon krijgen en zocht de kleedkamer op. Ook bij hattrickheld Wirtz, die nota bene pas na rust in de ploeg kwam, was het ongeloof groot. 'Dit is onbeschrijflijk', jubelde de Duitse spelmaker tegen DAZN. 'Ik realiseer me het nog niet. Ik moest het in de kleedkamer even laten bezinken wat we hebben bereikt.' Ook Jonas Hofmann was overmand door emoties. 'Je voelt alle emoties door je lichaam gieren. Moet je lachen? Moet je huilen? Dit is onbeschrijflijk.'

Hofmann kwam afgelopen zomer over van Borussia Mönchengladbach en had niet durven dromen dat hij een jaar later de landstitel zou vieren met Leverkusen. 'Maar we zijn elkaar constant blijven pushen en zochten altijd de limiet op, in elke wedstrijd, wie er ook speelde. We stonden er altijd. Dit seizoen laat maar weer eens zien dat je iedereen nodig hebt op dit niveau. Dan kan je op drie fronten actief zijn. De coach gaf daarin op geweldige wijze het juiste voorbeeld', wees hij op Xabi Alonso, de grote man achter het succes.

© Pro Shots

Zoals het hoort in Duitsland kreeg Alonso na afloop een bierdouche. 'Het was koud', grinnikte de doorweekte Spanjaard na afloop. 'Dit succes is heel speciaal voor iedereen, voor de hele club. Hier moeten we van genieten. Het eerste landskampioenschap in 120 jaar, het is een eer om daar deel van uit te maken en hier te werken. We verdienen het om dit vandaag te vieren met onze familie, vrienden en de fans', aldus de succescoach, die de prijs ook opdroeg aan voorgangers als Christoph Daum en Klaus Toppmöller.

Onder hun leiding greep Leverkusen nog naast de prijzen en verdiende het de geuzennaam Vizekusen. De club heeft daarop zelfs een patent aangevraagd, maar gaat nu door het leven als Meisterkusen. En wie wat voor succes er nog volgt? Voor Alonso smaakt de landstitel; naar meer. 'We gaan dit zeker vieren, maar we moeten niet vergeten dat we nog iets om voor te spelen hebben', wees hij op de Duitse bekerfinale en de Europa League. Ook middenvelder Robert Andrich kondigde dat aan. 'We willen meer. We willen de Europa League.'

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
31
25
6
0
77-22
+55
81
2
Bayern München
31
22
3
6
89-38
+51
69
3
VfB Stuttgart
31
20
4
7
70-38
+32
64
4
RB Leipzig
31
19
5
7
73-35
+38
62
5
Borussia Dortmund
31
16
9
6
59-39
+20
57
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.