Voorlopig geen Xabi-Alonso-Allee, succescoach mogelijk wél ereburger

Reacties

Een paar supporters van Bayer Leverkusen waren kampioenstrainer Xabi Alonso zo dankbaar dat ze de straatnaambordjes van de Bismarckstraße, waaraan het stadion van de nieuwe titelhouder gelegen is, veranderden in de Xabi-Alonso-Allee. Dat geintje wordt voorlopig geen werkelijkheid.

Voorlopig geen Xabi-Alonso-Allee, succescoach mogelijk wél ereburger
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
5 - 0
Werder Bremen
Werder Bremen

De lokale krant Rhenische Post heeft uitgezocht wat de mogelijkheden zijn om straatnamen te veranderen, en ontdekte dat de stad Leverkusen een verbod heeft ingevoerd op het vernoemen van straten naar personen. Dit om te voorkomen dat politieke partijen al te veel verdienstelijke leden uit de eigen kringen op deze manier vereren. De gemeenteraad zou een nieuw besluit moeten nemen om een uitzondering te maken voor Alonso.

Stefan Hebbel is Alonso erkentelijk, maar lijkt niet van plan om de twee kilometer lange straat naar hem te vernoemen. 'Het is het bespreken waard, want het raakt de mensen emotioneel. Er is in deze stad amper iets dat meer verbindt dan de landstitel, maar hier moeten we het in alle rust eens over hebben. Het kampioenschap was een gezamenlijke prestatie, al is de trainer de tactische aanvoerder', aldus de leider van de lokale christendemocratische partij.

Zijn collega van de sociaal-democraten, Milanie Kreutz, ziet andere opties om Alonso te eren. 'Hij hoort bij deze stad, en wij bij hem. Ik kan me goed voorstellen dat hij ereburger van Leverkusen wordt. De straat naar hem vernoemen? We zouden hem eerst moeten vragen of hij dat zelf wel wil, hij oogt altijd zo bescheiden', sprak Kreutz, die wel nog een optie zag om de Baskische coach ook op straat te vereren. 'Het plein voor de BayArena heeft nog geen naam', aldus Kreutz.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.