Schrik bij Leverkusen om Oranje-kandidaat Frimpong en Wirtz

Reacties

Bayer Leverkusen kreeg zondag tijdens het thuisduel met 1. FC Köln te maken een dubbele tegenslag. Zowel Jeremie Frimpong als Florian Wirtz moest nog voor rust geblesseerd het veld verlaten.

Schrik bij Leverkusen om Oranje-kandidaat Frimpong en Wirtz
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
0 - 1
1. FC Köln
1. FC Köln

Voor Frimpong, die door bondscoach Louis van Gaal voor eerst is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal, zat de wedstrijd er al na dertien minuten op. Het been van de rechtervleugelverdediger kwam in de openingsfase tijdens een duel met Florian Kainz klem te zitten. Frimpong greep naar zijn bovenbeen, strompelde nog even terug het veld in, maar kon uiteindelijk niet verder. De Nederlander ging onder begeleiding van twee leden van de medische staf naar de kant en werd vervangen door landgenoot Timothy Fosu-Mensah.

Een kwartier later was het opnieuw raak voor het ongelukkige Leverkusen. Dit keer was het Wirtz die kermend van de pijn naar de grond ging. Het Duitse toptalent greep meteen naar zijn knie en werd met een brancard van het veld gedragen. Gevreesd wordt voor een ernstige blessure. Dat lijkt ook slecht nieuws te betekenen voor de Duitse bondscoach Hansi Flick, die over twee weken met zijn ploeg naar de Johan Cruijff Arena reist voor een oefeninterland met Oranje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Return tegen Atalanta
Voor Leverkusen staat donderdag de return tegen Atalanta Bergamo op het programma. De nummer drie van de Bundesliga moet in eigen huis een 3-2 nederlaag uit de heenwedstrijd zien weg te poetsen.  Een dag later maakt Van Gaal zijn definitieve selectie voor de oefeninterlands met Denemarken en Duitsland bekend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.