Leipzig accepteert keuze Werner: liever voorbereiding dan kans op CL

Reacties

Timo Werner sluit op 1 juli zijn RB Leipzig-hoofdstuk af. De wens van de Duitse club om samen nog te gaan voor de Champions League vond geen gehoor bij de aanvaller.

Leipzig accepteert keuze Werner: liever voorbereiding dan kans op CL
© Pro Shots

Chelsea rondde vandaag de komst van Werner af. Door de vastgelegde afkoopsom van naar verluidt zestig miljoen neer te leggen, kon Leipzig niet anders dan het afscheid accepteren. De aanvaller bleef doof voor een ander verzoek van Die Bullen.

Leipzig had namelijk Werner graag nog iets langer in z'n midden gehad, met de Champions League in augustus als laatste kunstje voor de aanvaller in Duitse dienst. Dat bleek geen optie.

'Het is een beslissing van Timo, die we dus moeten accepteren en respecteren', zei technisch directeur Markus Krösche. 'Daarom was het ook geen issue tussen de clubs. Hij wil zich liever met Chelsea voorbereiden op de Premier League. Omdat hij in een nieuwe omgeving komt, wil hij zijn tijd daarvoor nemen.'

Werner kan niet met Chelsea een gooi doen naar het Europese succes in augustus. De UEFA heeft besloten dat de spelers die deze zomer overstappen niet speelgerechtigd zijn voor het sluitstuk van het Champions League-seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer T. Werner
Meer over T. Werner
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.