Chelsea heeft na Ziyech opnieuw beet: Werner tweede topaankoop

Reacties

De transfer van Timo Werner naar Chelsea is afgerond. De 24-jarige aanvaller komt over van RB Leipzig en tekent een meerjarig contract op Stamford Bridge.

Chelsea heeft na Ziyech opnieuw beet: Werner tweede topaankoop
© Pro Shots

Zo heeft Werner zijn langverwachte transfer naar de Premier League te pakken. Lange tijd leek de Duitse international op weg naar Liverpool. Manager Jürgen Klopp is zeer gecharmeerd van Werner, die met zijn snelheid perfect bij de speelstijl van de Premier League-koploper leek te passen. Liverpool pakte niet door en is nu afgetroefd door Chelsea.

De Londenaren maken gebruik van de ontsnappingsclausule in het contract van Werner. Zo kost de topscorer van Leipzig ruim vijftig miljoen euro. Die vaste afkoopsom werd in de verbintenis van Werner opgenomen toen hij vorige zomer bijtekende ondanks interesse van Bayern München. De 29-voudig international speelde in totaal meer dan 150 wedstrijden voor Leipzig en scoorde meer dan negentig keer.

Werner is na Ziyech de tweede grote aankoop van Chelsea deze zomer. De Premier League-grootmacht verzekerde zich in februari al van de komst van de Ajacied, die manager Frank Lampard meer opties moet geven in het aanvalsspel. Met Werner heeft Lampard een volgend aanvallend wapen voor de aanval op de Premier League-top.

Werner zal zich in juli melden bij zijn nieuwe club, maar moet nog wel de medische keuring ondergaan. Volgens Bild wordt de rappe aanvaller de best betaalde speler van Chelsea met een geschat jaarsalaris van tien miljoen euro. Daarmee troeft de international doelman Kepa Arrizabalaga en controleur N'Golo Kanté, allebei goed voor een jaarsalaris van 8,7 miljoen, af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Chelsea wordt echt een titelkandidaat met Werner en Ziyech erbij'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.