PSG kan zomaar met acht spelers minder beginnen aan CL

Reacties

Paris Saint-Germain wil graag mét Edinson Cavani en Thiago Silva nog een gooi doen naar de Champions League. De Franse topclub weet alleen niet hoe.

PSG kan zomaar met acht spelers minder beginnen aan CL
© Pro Shots

Thiago Silva en Cavani staan net als Adil Aouchiche, Thomas Meunier, Layvin Kurzawa, Eric Maxim Choupo-Moting,  Tanguy Kouassi en Sergio Rico voor een afscheid van PSG. De Parijse club gaat niet verder met de Braziliaan en de Uruguayaan. Maar wanneer afscheid wordt genomen is de grote vraag. Hun contract loopt tot 1 juli, maar de club wil ze graag nog een paar maanden langer aan zich binden.

'Vanwege het vervolg van de Champions League willen we met ze gaan strijden tot eind augustus', zei technisch directeur Leonardo in Le Journal du Dimanche. 'Maar de manier waarop we dat kunnen bewerkstelligen is nog onduidelijk.'

De FIFA heeft ruimte gemaakt in de reglementen voor korte verlengingen van contracten of huurperiodes en daarbij aanbevolen dat clubs het seizoen kunnen afmaken met hun huidige selecties om de integriteit van de competities te waarborgen. Maar het is een aanbeveling, die clubs ook naast zich neer kunnen leggen.

PSG, dat begin augustus nog de Franse Coupe de la Ligue hoopt te winnen, is niet de enige club in de Champions League die kampt met dit probleem. Alle twaalf overgebleven kanshebbers voor de belangrijkste Europese prijs hebben spelers, van wie in principe per 1 juli afscheid wordt genomen omdat contract afloopt of de huurperiode ten einde is.

Dat kan tot leiden tot vreemde situaties. Want zal bijvoorbeeld Barcelona de huurperiode van Phillipe Coutinho nog willen verlengen met het oog op de mogelijke confrontatie met Bayern München? En zou Atlético Madrid per 1 juli in zee willen gaan met Cavani om de Parijse club dwars te zitten? PSG leeft met acht spelers in deze situatie in de grootste onzekerheid.

Clubs in Champions League
Paris Saint-Germain (8): Aouchiche, Cavani, Choupo-Moting, Kouassi, Kurzawa, Meunier, Rico (gehuurd van Sevilla), Thiago Silva.
RB Leipzig (3): Ampadu, Angeliño, Schick.
Bayern München (3): Coutinho, Odriozola, Perisic.
Chelsea (3): Pedro, Van Ginkel, Willian.
Atlético Madrid (2): Adan, Carrasco.
Atalanta Bergamo (2): Pasalic, Tameze.
Napoli (2): Callejon, Mertens.
Olympique Lyon (2): Tousart (gehuurd van Hertha BSC), Yanga-Mbiwa.
Manchester City (2): Bravo, David Silva.
Juventus (2): Buffon, Chiellini.
Barcelona (1): Turan.
Real Madrid (1): Areola (gehuurd van PSG).
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.