Leicester weer helemaal de oude tegen dramatisch City

Reacties

Leicester City heeft in de Premier League helemaal niets heel gelaten van Manchester City. De kwakkelende kampioen was als vanouds op dreef met drie treffers van Jamie Vardy als symbool van de plotse wederopstanding: 4-2.

Leicester weer helemaal de oude tegen dramatisch City

Leicester had de laatste vijf competitieduels slechts twee punten gepakt en de degradatiestreep was daardoor weer akelig dichtbij gekomen. Omdat The Foxes in de Champions League wel op dreef waren, kon manager Claudio Ranieri het zich permitteren een B-elftal op te stellen tegen FC Porto (5-0). Daar zal de Italiaan geen spijt van hebben gehad, want zijn tot dusver veelal fletse sterspelers hadden tegen City opeens weer iets terug van hun kampioensvorm.

De wijze waarop Mahrez en Vardy al in de derde minuut de verdediging van The Citizens openreten, deed sterk denken aan de manier waarop zij vorig seizoen vaak beslissend waren. De Algerijn leidde het openingsdoelpunt in door de bal met veel gevoel in één keer door te spelen naar Islam Slimani. Zijn landgenoot bracht Vardy in stelling. De rappe Engelsman had al 741 minuten niet gescoord, maar daarvan was aan zijn afronding niets te merken.

De ploeg van manager Pep Guardiola liet zich in de beginfase volledig overrompelen door het als herboren spelende Leicester. In de vijfde minuut maakte Andy King er met een prachtig schot in de kruising 2-0 van, nadat Robert Huth een inworp richting Slimani had doorgekopt. In de twintigste minuut profiteerden Mahrez en Vardy opnieuw van de ruimte achter de defensie. Dit keer omspeelde de spits doelman Claudio Bravo na weer een fluwelen pass van de Algerijn.

Andy King is de gevierde man bij Leicester City na zijn fraaie treffer in de vijfde minuut. De Algerijnen Riyad Mahrez (links) en Islam Slimani (rechts) juichen mee.
Andy King is de gevierde man bij Leicester City na zijn fraaie treffer in de vijfde minuut. De Algerijnen Riyad Mahrez (links) en Islam Slimani (rechts) juichen mee.

Een week na de verloren topper tegen Chelsea probeerde City van alles om zich terug te knokken in de wedstrijd, maar het gebeuk op de muur van The Foxes leverde maar weinig op. Kevin De Bruyne en Ilkay Gündogan waren met schoten vanaf de rand van de zestien weliswaar dicht bij de 3-1, maar Leicester bleef via de tegenstoot gevaarlijk. Zo had Slimani vlak voor rust maar net naast gekopt uit een voorzet van Marc Albrighton en schoot hij na rust in de handen van Bravo.

Met het inbrengen van Yaya Touré en Raheem Sterling probeerde Guardiola het tamelijk tandeloze City van extra slagkracht te voorzien, maar het leverde pas in de 81ste minuut iets op toen Aleksandar Kolarov raak schoot uit een vrije trap. Enkele minuten daarvoor had Vardy al zijn eerste hattrick ooit voor Leicester gemaakt door de bal uit een lastige hoek tergend langzaam – en via de binnenkant van de paal – opnieuw achter Bravo te schieten: 4-0.

In de negentigste minuut maakte Nolito er uit een voorzet van Kolarov ook nog 4-2 van, maar die treffer kwam te laat om de tweede competitienederlaag op rij te voorkomen, al was de Spaanse invaller even later nog dicht bij zijn tweede goal. Leicester hield echter stand, boekte voor het eerst sinds 22 oktober (3-1 tegen Crystal Palace) weer een zege in de Premier League en stijgt naar de veertiende plaats. City blijft vierde maar ziet het gat met koploper Arsenal groeien naar vier punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.