Lampard bewust van gevaren Ajax: 'Uitdaging van een ander niveau'

Reacties

De zegereeks heeft Chelsea vertrouwen gegeven. Maar voor Frank Lampard is de Champions League-ontmoeting met Ajax 'een uitdaging van een ander niveau'.

Lampard bewust van gevaren Ajax: 'Uitdaging van een ander niveau'
© Pro Shots

'Ik heb respect voor Ajax. Ik heb ze vorig jaar zien spelen. Die ploeg is een beetje veranderd, maar ik ben me bewust van de nieuwe gevaren', vertelde Lampard een dag voor het duel in Amsterdam. De oud-international is onder de indruk van Ajax. 'Het is ongelooflijk was ze vorig seizoen hebben laten zien, om dat te doen met zo'n jonge ploeg.'

Door het fraaie Champions League-seizoen kreeg ook de Amsterdamse opleiding extra aandacht. Ajax staat immers bekend om het de kans geven van de jeugd, iets dat op dit moment ook gebeurt bij Chelsea.

Lampard wijst de suggestie van de hand dat hij door de transferban noodgedwongen het Ajax-voorbeeld volgt en de jeugd een kans geeft. 'Men zegt dat ik geen andere opties heb in mijn selectie en dat ik daarom de jeugd laat spelen. Maar dat klopt niet, ik kies ervoor ze te laten spelen.'

De Ajax-filosofie is een combinatie van jeugdigheid en aantrekkelijk voetbal, beseft Lampard. 'We zijn nu op een plek waar de historie is uitgeslepen over het door laten breken van jonge spelers. We hebben op dat punt nog een lange weg te gaan, maar ik ben blij met wat ik heb.'

Lampard kan tegen Ajax door blessures niet beschikken over N'Golo Kanté, Ross Barkley en Antonio Rüdiger. Hij nam de twijfels over Callum Hodson-Odoi weg. De aanvaller is in Amsterdam inzetbaar. 'Maar dat geldt voor meer spelers. Ik heb dus luxeproblemen', aldus Lampard.

Chelsea komt in winning mood naar Amsterdam. 'We hebben veel vertrouwen door een reeks van vijf zeges. Maar de wedstrijd van morgen is een uitdaging van een ander niveau', aldus Lampard.

Lampard bang voor aanval Ajax: 'Voorin meer ervaring dan Chelsea'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.