La Liga zet licht op groen voor Memphis, Eric García in de wachtkamer

Reacties

La Liga heeft de inschrijving van Memphis Depay zaterdagavond dan eindelijk bevestigd. De Spaanse competitie-organisator zaaide eerder op de avond nog twijfel. Wel is het volgens Spaanse media nog afwachten of Eric García zondag voor Barcelona in actie kan komen tegen Real Sociedad.

La Liga zet licht op groen voor Memphis, Eric García in de wachtkamer
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
4 - 2
Real Sociedad
Real Sociedad

Barcelona meldde eerder deze zaterdag dat Memphis net als collega-aanwinst Eric García speelgerechtigd was voor het duel met Real Sociedad, waarna Gerard Piqué in Spaanse media al werd geroemd omdat hij de inschrijving mogelijk maakte door flink wat salaris in te leveren. Daarna zaaide La Liga echter weer twijfel of Memphis en Eric García speelgerechtigheid zijn voor de competitiestart.

'De documentatie van deze inschrijvingen is nog niet verstuurd door Barcelona op het moment van het persbericht, maar pas vanmiddag nadat La Liga de club had gewezen op dit feit', klonk het zaterdagavond in een statement. La Liga meldde dat het de documentatie zou onderzoeken. Dat is inmiddels gebeurd, waardoor het licht voor Memphis nu dan echt op groen staat.

Door de financiële problemen bij Barcelona was het de vraag of de club er op tijd in slaagde ruimte te maken in het spelersbudget om Memphis en García op tijd te kunnen inschrijven voor de start van La Liga. Om dezelfde redenen zag de club van trainer Ronald Koeman zich genoodzaakt afscheid te nemen van Lionel Messi, die inmiddels is gepresenteerd bij Paris Saint-Germain

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.