Koeman hoopt ondanks alles op nog een extra aanvaller

Reacties

Ronald Koeman hoopt dat zijn selectie nog versterkt wordt voor het verstrijken van de transferdeadline. Volgens de Barcelona-coach is een extra optie voorin absoluut geen overbodige luxe.

Koeman hoopt ondanks alles op nog een extra aanvaller
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
4 - 2
Real Sociedad
Real Sociedad

Koeman heeft intern al aangekaart dat er een extra aanvaller moet worden aangetrokken, indien dat mogelijk is. Hij ziet de huidige situatie als een goed voorbeeld van hoe het in een seizoen kan lopen. Tegen Real Sociedad moet de Nederlander door blessures Ansu Fati, Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé en Sergio Agüero nog missen.

Tijdens zijn persconferentie van zaterdagmiddag zei Koeman: 'We missen spelers voorin en we zijn daar nu dun bezet. Daarom hebben we gesproken over het halen van een aanvaller. We hebben nu wel verschillende opties, maar het zou goed zijn als er meer onderlinge strijd komt voor een basisplaats. Maar het hangt er natuurlijk van af of we nog iemand kunnen aantrekken.'

Koeman roemt Memphis en Griezmann

Koeman doelde met die laatste woorden natuurlijk op de financiële situatie. Door de gevolgen van de coronacrisis en de strenge regels van La Liga zit Barcelona in het nauw als het gaat om het uitgeven van geld. Gérard Pique heeft een deel van de problemen opgelost door akkoord te gaan met nog eens een salarisverlaging, zodat Memphis Depay en Eric García geregistreerd konden worden voor de La Liga-start.

'We kennen de financiële situatie van de club en de club heeft hulp nodig. Laten we het handelen van Gérard, Sergi Roberto, Sergio Busquets en Jordi Alba uitlichten. Zij zijn hier al jaren en de jongens die hier al lang zijn, doen er alles aan om de club te helpen de financiële situatie te verbeteren. Het toont aan dat ze echt jongens van de club zijn.'

Barcelona neemt het zondagavond om 20.00 uur in eigen huis op tegen Real Sociedad.

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.