Groen licht bij Barça: Memphis speelgerechtigd voor La Liga-start

Reacties

Het is Barcelona gelukt om Memphis te Depay te registreren voor La Liga voordat het seizoen begint. De Oranje-international kan zo zondagavond debuteren tegen Real Sociedad.

Groen licht bij Barça: Memphis speelgerechtigd voor La Liga-start
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
4 - 2
Real Sociedad
Real Sociedad

Door de financiële problemen bij de club was het nog maar de vraag of het Barcelona zou lukken om dusdanig te bezuinigen op de salarissen dat de nieuwe aanwinsten ingeschreven zouden kunnen worden. Ook na het vertrek van Lionel Messi was er nog weinig ruimte en moest Barcelona creatief zijn om ruimte te creëren voor Memphis Depay, Eric García en later Sergio Agüero.

Memphis en García zijn nu al ingeschreven, de nu nog geblesseerde Agüero volgt waarschijnlijk later. Zij zijn de drie transfervrije aanwinsten die aan de selectie van trainer Ronald Koeman toegevoegd zijn. Memphis en Agüero moeten voorin helpen het verlies van Lionel Messi enigszins op te vangen.

Bij de bekendmaking van het nieuws dat Memphis speelgerechtigd is, bedankt Barcelona in het bijzonder Gérard Pique. De routinier heeft dusdanig veel salaris ingeleverd dat het gelukt is om ruimte te maken voor de nieuwelingen in de Barça-selectie.

'Barça werkt ook nog met twee van de andere aanvoerders, Sergio Busquets en Jordi Alba, aan het aanpassen van hun salarissen aan de huidige situatie bij de club. Daarbij moet gezegd worden dat beide spelers begripvol zijn en volledig meewerken', stelt de club.

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.