Memphis ingeschreven dankzij Piqué: 'Hij gaat bijna gratis spelen'

Reacties

Dat Barcelona er zaterdag tóch in geslaagd is om Memphis Depay en Eric García in te schrijven, heeft alles te maken met het loonoffer van Gerard Piqué. In een bijzonder statement sprak de club heel expliciet zijn dank uit naar de 34-jarige verdediger.

Memphis ingeschreven dankzij Piqué: 'Hij gaat bijna gratis spelen'
© Pro Shots

Door de financiële problemen leek het er serieus op dat Ronald Koeman bij de start van La Liga niet zou kunnen beschikken over de nieuwe spelers bij Barça. Dankzij een buitengewoon ruimhartig gebaar van Piqué is dat scenario alsnog voorkomen. 'Dit is allemaal mogelijk gemaakt door een akkoord met Gerard Piqué, om zijn salaris significant te verlagen', liet de club duidelijk weten.

De Catalaanse krant Sport heeft de details van de salarisdeal. Volgens het dagblad gaat Piqué het komende seizoen 'bijna gratis' spelen, in vergelijking met andere topspelers. De ervaren verdediger, die buiten Barcelona ook de nodige andere inkomsten genereert, heeft een enorm deel van zijn loon ingeleverd. In ruil daarvoor heeft hij zijn contract met een jaar verlengd tot medio 2025. De afspraak is dat hij in dat laatste contractjaar gecompenseerd wordt.

Piqué wordt in Spaanse media geroemd om zijn leiderschap. Hij wordt gezien als één van de sterkste karakters in de selectie die verder weinig excentrieke leiders kent. Na de vernederende 8-2 nederlaag tegen Bayern München zou Piqué ook hebben aangeboden om een stap terug te doen, mocht de clubleiding dat nodig achten. Dat was niet het geval. Nu Barça in nood verkeert, springt hij opnieuw in de bres.

Barcelona is in gesprek met al zijn vier aanvoerders, naast Piqué zijn dat Sergio Busquets, Sergi Roberto en Jordi Alba, over een salarisverlaging, maar met Piqué was er opvallend snel een akkoord. Ook Piqué's ouder partner Carles Puyol spreekt op social media zijn waardering uit voor zijn geste.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.