Kritiek in Brazilië na 'beschamende vertoning': 'Dit wisten ze al drie dagen'

Reacties

Niet alleen in Argentinië zijn ze niet blij met de interventie van de Braziliaanse gezondheidsautoriteiten tijdens het WK-kwalificatieduel tussen Brazilië en Argentinië, ook in eigen land klinkt kritiek nadat de Zuid-Amerikaanse klassieker werd gestaakt.

Kritiek in Brazilië na 'beschamende vertoning': 'Dit wisten ze al drie dagen'
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
afg.
Argentinië
Argentinië

De Braziliaanse gezondheidsautoriteit (Anvisa) wilde zondagavond voorkomen dat de in Engeland spelende Emiliano Martínez, Emiliano Buendía (allebei Aston Villa), Cristiano Romero en Giovano Lo Celso (allebei Tottenham Hotspur) in actie zouden komen tegen Brazilië. Het kwartet zou zich niet aan de coronaregels hebben gehouden; ze hadden veertien dagen in quarantaine gemoeten, maar meldden nooit dat ze uit het Verenigd Koninkrijk afkomstig waren (Argentinië reisde via Venezuela naar Brazilië).

Ondanks een politieinval in het hotel stapten de vier spelers gewoon in de bus naar het stadion, waarna Martínez, Romero en Lo Celso ook aan de aftrap verschenen. Toen de wedstrijd enkele minuten oud was, stapten er officials het veld op om het drietal af te voeren. Het leidde uiteindelijk tot het stopzetten van de Zuid-Amerikaanse klassieker. Bondscoach Lionel Scaloni vroeg zich al af waarom de interventie juist nu moest plaatsvinden, ook de Braziliaanse bond (CBF) snapt niks van de acties van Anvisa.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Anvisa kon dit voorzien, het had alles ruim van tevoren kunnen voorkomen', zei vicevoorzitter Ednaldo Rodrigues bij SporTV. Volgens hem was Anvisa drie dagen voor de wedstrijd al op de hoogte van de situatie, nu zorgde het voor onnodig veel ophef. 'Ze maakten iedereen bang, dit is heel spijtig. Dat terwijl, voor zover ik weet, Anvisa de Argentijnse ploeg drie dagen geleden ook al volgde. Het is heel vreemd om dit pas te doen nadat de wedstrijd was begonnen. De CBF was hier op geen enkele manier bij betrokken.'

Rodrigues stelt dat dit een zaak is tussen de Zuid-Amerikaanse bond (CONMEBOL) en Anvisa. 'Maar zelfs voor de aftrap van de wedstrijd zei de match delegate dat ze konden spelen. Om vervolgens te worden afgevoerd.' En daar spreken Braziliaanse media schande van. 'Had deze beschamende vertoning niet kunnen worden voorkomen? Had Anvisa, dat alle recht heeft de wedstrijd te onderbreken, niet eerder kunnen komen?', klinkt het bij tv-zender Globo Esporte. 'Want dit ziet er voor iedereen heel lelijk uit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Brazilië
Meer over Brazilië
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.